ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα- Περιφερειακό Συμβούλιο: Πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας

Κοινοποίηση
Tweet

Όλα όσα ειπώθηκαν

Η χαρτογράφηση των  ψυχιατρικής φροντίδας στη Δυτική Ελλάδα, όπως επίσης η εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής.

 Σε ζητήματα που αφορούν την ψυχιατρική φροντίδα στη Δυτική Ελλάδα αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου η οποία επικαλέστηκε το πόρισμα της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, σύμφωνα με το οποίο, παρατηρείται έλλειψη πρωτοβάθμιων δομών ψυχικής υγείας, αντιμετώπισης άνοιας  και κινητών μονάδων, έλλειψη μονάδων αντιμετώπισης οξέων περιστατικών, υποβάθμιση των συνθηκών νοσηλείας των ψυχικά ασθενών, αλλά και υποχρεωτική μείωση του χρόνου νοσηλείας τους. Η ίδια Επιτροπή, όπως είπε η κ. Μαστοράκου, εντόπισε ποσοτική εκτόξευση του πλήθους των ακούσιων νοσηλειών. Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε, στην Αχαΐα οι ακούσιες εισαγωγές  αγγίζουν το 87,4% , ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο χώρος ανέρχεται σε 43,5% και στο 20,4% σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η καταγραφή συνεχίζεται σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, καθώς διευρύνθηκε το έργο της Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει χαρτογράφηση των αναγκών συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και βάση αυτής να γίνουν εισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον τρόπο παρέμβασης στην αναβάθμιση της ψυχιατρικής φροντίδας.

Σε άλλο θέμα που τέθηκε και αφορούσε την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας παρέθεσε τις μέχρι τώρα ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Όπως ανέφερε με απόφαση του Υπουργείου, ματαιώθηκε η προηγούμενη διαδικασία σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για τα σχέδια βόσκησης και πρόσφατα ξεκίνησε νέα διαδικασία. Στη νέα διαδικασία του υπουργείου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνέβαλε στο όλο εγχείρημα  στέλνοντας τις δικές της προτάσεις ώστε να δημιουργηθούν τα νέα σχέδια βόσκησης. «Αναμένουμε δηλαδή, τα τεχνικά δελτία, να προχωρήσουμε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για να ξεκινήσει ο νέος διαγωνισμός» επεσήμανε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις