ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Βελβεντού Κοζάνης, το Γυναικείο Φωνητικό σχήμα «Εμμέλεια» της Πολυφωνικής

Κοινοποίηση
Tweet

Συμμετέχουν 13 χορωδίες & η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Αναχωρεί αυτό το Σάββατο 29-6 το πρωί για τον Βελβεντό Κοζάνης, το Γυναικείο Φωνητικό σχήμα «Εμμέλεια» του καλλιτεχνικού ομίλου της «Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας», όπου θα λάβει μέρος στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Βελβεντού Κοζάνης.

Το 3ήμερο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό θέατρο του αθλητικού κέντρου Βελβεντού, με τη διοργάνωση του Συλλόγου των φίλων της Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές».

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Συμμετέχουν 13 χορωδίες & η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η πατρινή χορωδία θα ερμηνεύσει τα εξής έργα:

«Τ’ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ», στίχοι: Νίκος Γκάτσος, μουσική: Μάνος Χατζιδάκις, επεξεργασία: Μαρία Μελιγκοπούλου, «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ», Δημοτικό Κύπρου, επεξεργασία: Άλκης Μπαλτάς, «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ», στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, επεξεργασία: Σταύρος Σολωμός,

«ΔΕ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ», στίχοι: Κυριάκος Ντούμος, Μουσική: Γιώργος Παπαδόπουλος, επεξεργασία: Λώρα Πετροπούλου, «ΒΑΡΚΑ ΓΙΑΛΟ», μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης, επεξεργασία: Βασίλης Τενίδης.

Τη χορωδία «Εμμέλεια» θα διευθύνει η Διευθύντρια του τμήματος και καθηγήτρια του Ωδείου της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», Αλμπένα Πενκόβα. Πιάνο θα παίξει η πιανίστα Ολένα Φέντκο.

*Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μαέστρος Σταύρος Σολωμός, ενώ θα συνοδεύσει και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Σταματόπουλος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture