ΣΙΝΕΜΑ

/

Από τις 4-7 στις Ελληνικές αίθουσες η ταινία "Hit Man" με τον γοητευτικό Γκλεν Πάουελ

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ - Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Στις 4 Ιουλίου 2024 σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες (αναμένεται και στην Πάτρα) η ταινία «Hit Man» με τον γοητευτικό Αμερικανό ηθοποιό Γκλεν Πάουελ στον ρόλο ενός εκτελεστή στη Νέα Ορλεάνη.

Αλλά προσοχή: αν τον πληρώσετε για να ξεφορτωθεί σύζυγο ή αφεντικό, καλύτερα να προσέχετε – γιατί δουλεύει για τους αστυνομικούς.

Με αφορμή την έξοδο της συγκεκριμένης ταινίας, είδαμε στο νέο τεύχος του περιοδικού Vanity Fair, άρθρο – συνέντευξη του Γκλεν Πάουελ με τίτλο «Hit Man». Η συγκεκριμένη ταινία σε σκηνοθεσία του ανεξάρτητου Αμερικανού δημιουργού Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, είχε κάνει την πρεμιέρα της στο 80ο Venice International Film Festival τον Σεπτέμβριο του 2023, παίχθηκε σε επιλεγμένες αίθουσες στις ΗΠΑ στις 24 Μαΐου 2024, ενώ από τις 7 Ιουνίου ντεμπουτάρισε σε streaming στο Netflix.

Ο 35χρονος φωτογενής ηθοποιός Glen Powell, γνωστός από τα «Set It Up» και «Top Gun: Maverick» πρωταγωνιστεί στην κωμική περιπέτεια «Hit Man» ενώ συνεργάστηκε και στο σενάριο της με τον Richard Linklater. Η ταινία αντλεί έμπνευση και επιρροές από κινηματογραφικά είδη όπως το noir, η screwball κωμωδία και το θρίλερ.

Κεντρικοί ήρωες είναι ο Gary Johnson (Powell) και η «πελάτισσα» Madison (Adria Arjona) μεταξύ των οποίων θα γεννηθεί και ειδύλλιο.

Ο HIT MAN, σύμφωνα με το στόρι, θα σπάσει το πρωτόκολλο για να βοηθήσει μια απελπισμένη γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύντροφό της, ωστόσο σύντομα βρίσκει τον εαυτό του να γίνεται ένα από τα ψεύτικα πρόσωπα του και φλερτάρει με την ιδέα να γίνει ο ίδιος εγκληματίας.

Διάρκεια: 113 λεπτά.

Πρωταγωνιστούν οι: Glen Powell, Adria Arjona, Austin Amelio, Retta, Sanjay Rao, Molly Bernard, Evan Holtzman.

HitMan - Δεν είναι δολοφόνος, αλλά έχει ‘φάει’ αρκετούς …

Η ΣΥΝΟΨΗ

Ο Γκάρι Τζόνσον είναι ο πιο περιζήτητος επαγγελματίας δολοφόνος στη Νέα Ορλεάνη. Για τους πελάτες του, είναι σαν βγαλμένος από ταινία: ένας εκτελεστής. Αλλά αν τον πληρώσετε για να ξεφορτωθεί έναν σύζυγο ή ένα αφεντικό, καλύτερα να προσέχετε.

Όταν σπάει το πρωτόκολλο για να βοηθήσει μια απελπισμένη γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύντροφό της, βρίσκει τον εαυτό του να φλερτάρει με την ιδέα να γίνει στο τέλος ο ίδιος εγκληματίας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στο ηλιόλουστο νεο-νουάρ του υποψήφιου για Όσκαρ, σκηνοθέτη, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, πρωταγωνιστεί ο Γκλεν Πάουελ στον ρόλο ενός καθηγητή, Γκάρι Τζόνσον, ο οποίος εμφανίζεται ως ψεύτικος δολοφόνος για το αστυνομικό τμήμα της Νέας Ορλεάνης. Προικισμένος έμφυτα να αλλάζει προσωπεία και προσωπικότητες για να παγιδεύσει διάφορους δυστυχισμένους ανθρώπους που ελπίζουν να χτυπήσουν τους εχθρούς τους, ο Γκάρι μεταβαίνει σε μια ηθικά αμφίβολη περιοχή, όταν έλκεται από μία από τους πιθανούς εγκληματίες, μια όμορφη νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Μάντισον (Άντρια Αρχόνα). Καθώς η Μάντισον ερωτεύεται έναν από τους χαρακτήρες του Γκάρι - τον μυστηριωδώς σέξι Ρον - η σχέση τους πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση παιχνιδιών εξαπάτησης.

Σε σενάριο των Λινκλέιτερ & Πάουελ και εμπνευσμένο από μια απίστευτη αληθινή ιστορία - το HIT MAN είναι μια έξυπνα υπαρξιακή κωμωδία για την ταυτότητα και τη σέξι, συναρπαστική και συνεχώς εκπληκτική απόλαυση.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΛΙΝΚΛΕΪΤΕΡ

Το HIT MAN βασίζεται χαλαρά σε ένα άρθρο αληθινού εγκλήματος που διάβασα πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια στο Texas Monthly. Η ταινία επιχειρεί να πετύχει πολλές νότες - κωμωδία, νουάρ, θρίλερ, ψυχολογική μελέτη - ενώ εξετάζει κυρίως την έννοια της ταυτότητας και το πόσο σταθερές μπορεί να είναι ή όχι οι προσωπικότητες μας.

Ο Λινκλέιτερ έχει υπογράψει σκηνοθετικά εξαιρετικά φιλμ όπως το «Boyhood» και την τριλογία «Before Sunrise», «Before Sunset» και «Before Midnight».

Η ταινία, όπως προεάπμε διανέμεται από την Spentzos Film & την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture