ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Αίγιο: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Η Γυναικεία Παρουσία στον σύγχρονο παγκόσμιο Κινηματογράφο»

Κοινοποίηση
Tweet

Η εκδήλωση ήταν μέρος των παράλληλων δράσεων του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος», που έχει ως φετινό θέμα «Το γυναικείο βλέμμα»

Εξαιρετικές εισηγήσεις και σημαντικές προσωπικότητες είχε η εκδήλωση «Η Γυναικεία Παρουσία στον Σύγχρονο Παγκόσμιο Κινηματογράφο», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στο χώρο τον Παλαιών Σφαγείων στο γειτονικό Αίγιο.

Η εκδήλωση ήταν μέρος των παράλληλων δράσεων του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος», που έχει σαν φετινό θέμα «Το γυναικείο βλέμμα» και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας ΟΚΛΕ.

Οι εισηγήτριες παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές του ρόλου της γυναίκας στο χώρο του κινηματογράφου. Για το θέμα μίλησαν οι: Iωάννα Αθανασάτου, Ιστορικός Κινημ/φου-Διδάσκουσα ΕΑΠ και Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ ΕΚΠΑ, η Μαρία Ανδρονίκου, Ιστορικός Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου, η Λιζιάννα Δελβερούδη, Ιστορικός του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Μιρέλλα Λεγάκη Οικονομολόγος, Μέλος ΔΣ ΟΚΛΕ και Wift GR. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΟΚΛΕ Δημήτρης Καλαντίδης.

Το παρών έδωσε και η κα Ζέφη Δημαδάμα γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δηλώνοντας την αμέριστη υποστήριξή και διαθεσιμότητά της για  ζητήματα που αφορούν την ισότητα στο χώρο του κινηματογράφου. Παρούσα επίσης και η κα Ντένα Λογιάδου πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος Ε.Γ.Ε., η οποία πραγματοποίησε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι γυναίκες τόσο στον κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο.

Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου, που έκαναν καίριες παρεμβάσεις, όπως ο Ελληνοαμερικανός βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος & σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν (Αλέξανδρος Παπαδόπουλος) με καταγωγή από το Αίγιο, η σκηνοθέτρια και σκηνογράφος Εύα Νάθενα, η γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κα Αθηνά Καρτάλου, ο Πρόεδρος της ASIFA Hellas κ. Κωνσταντίνος Κακαρούντας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών κ. Γιώργος Φρέντζος και η Φοίβη και Ελένη Αγγελοπούλου.

Από τον Δήμο Αιγιαλείας διοργανωτή του Φεστιβάλ, παρευρέθηκαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγαλείας κα Μαρία Γιδά, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος και η αντιδήμαρχος νομικής υπηρεσία κα Μαρία Ιατροπούλου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Χρυσός Χορηγός: HELESI – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

Χορηγοί: Kατασκευή ATE, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, Mega Spilaio, ΤΙΤΑΝ, ΙΚΤΕΟ Αιγίου, On Green και Ελαιόλαδα Λιανός.

Υποστήριξη: Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ΣΠΟΑΚ «ΑΡΙΩΝ», Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, , WIFT GR, Greek Society of Cinematographers.

Αιγίδα: Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture