MORE SPORTS

/

Φώτης Παπαδάτος: Διάρκεια και ήθος πάνω στο ρινγκ- ΦΩΤΟ

Ο Φώτης Παπαδάτος

Σταθόπουλος Τάσσος
legtas70@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Πρωταθλητής στο τάε κβον ντο και στο κικ μπόξινγκ

Στα 21 του χρόνια ο Φώτης Παπαδάτος έχει μια πλούσια καριέρα στα αθλήματα σωματικής επαφής, προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας του ΑΣ Δόξα, σύλλογο στον οποίο ξεκίνησε κάνοντας τάε κβον ντο, με προπονητή τον πατέρα του, Ανδρέα Παπαδάτο.

Αυτή την περίοδο ασχολείται (και) με τις σπουδές του, είναι φοιτητής στο 3ο έτος στην Σχολή Εμποροπλοιάρχων στον Ασπρόπυργο. Αν και ήδη έχει κάνει το πρώτο του ταξίδι στη Θάλασσα, δεν «το βλέπει» ως πρώτη επαγγελματική προτεραιότητα:

«Θα πάρω το πτυχίο μου και θα δούμε. Θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον αθλητισμό, τόσο ως αθλητής, όσο ακολούθως ως προπονητής. Νόμιζω, πως αν όλα πάνε καλά, θα ήθελα να αγωνίζομαι ‘’μέχρι τέλους’’, αν δεν εχω τραυματισμούς, μέχρι τα 35 μου και μετά να ασχοληθώ με την προπονητική. Να φτιάξω σχολή για τα μαχητικά αθλήματα που να είναι διάσημη για τους αθλητές που παράγει και τις διακρίσεις τους», είπε στη συνέντευξή του προς το thebest.gr

 

Ο Φώτης Παπαδάτος ξεκίνησε 4 ετών κάνοντας Τάε κβον ντο στην Δόξα, όπου αναδείχθηκε δύο φορές πανελληνιονίκης. Πειραματίστηκε και με την πυγμαχία στην Παναχαϊκή με προπονητή τον Νίκο Πλέας, αλλά και στου μουάι τάι, πριν καταλήξει στο Κικ μπόξινγκ, όπου αγωνίζεται σήμερα στο σύλλογο Mad Dog με προπονητή τον Αννη Δομετίου. Εχει ήδη 5 αγώνες (οι τρεις επαγγελματικοί) με απολογισμό 5 νίκες, οι 4 με νοκ άουτ. Στόχος του η διεθνής καριέρα και προς τούτο προπονείται 4,5-5 ώρες ημερησίως.

Το δύσκολο, όπως εξηγεί, είναι να είσαι ήρεμος πάνω στο ρινγκ. Προτέρημά του, το ότι είναι εγκεφαλικός παίκτης, κάτι που το οφείλει στην ηρεμία του «ταεκβοντικού» του παρελθόντος, ενώ μειονέκτημά του είναι η διαχείρηση του άγχος.

Μεγαλύτερη χαρά του, ο 1ος του αγώνας στο κικ μπόξινγκ, όπου νίκησε αν και ήταν αυτσάιντερ, χάρηκε όλη η οικογένεια, θυμάται! Στον αντίποδα ένας τραυματισμός στο πόδι που του στέρησε τη συμμετοχή σε δύο επαγγελματικούς αγώνες.

Είδωλό του, ποιος άλλος, ο Μακ Γκρέγκορ, για το πόσο συγκεντρωμένος ήταν στον αγώνα του, αλλά και πόσο εξαιρετικός μπίζνεσμαν αποδείχτηκε.

Αν και οι γονείς του προτιμούσαν να ασχοληθεί με την πυγμαχία και όχι με το κικ μπόξινγκ, εν τούτοις είναι δίπλα του και τον στηρίζουν, γι’ αυτό και δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει, ειδικά την μητέρα του που τον στηρίζει και τον θαυμάζει. Οσο για τον πατέρα του; "Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στο πατέρα μου και δάσκαλό μου που με προπονεί από μικρό και συνεχίζει να με προπονεί στο τάε κβον ντο όπου με αυτο το άθλημα και τις τεχνικές του έχω καταφέρει τις νίκες μου με νοκ αουτ".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports