ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από έκρηξη σε πυλώνα ηλεκτρικού ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα - ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κοινοποίηση
Tweet

Συναγερμός στην Πυροσβεστική, δείτε βίντεο

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάρνηθα και συγκεκριμένα στο Κατσιμίδι.

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6) στην Πάρνηθα. Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6) στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εστία της φωτιάς εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής και πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

«Έπειτα από 2,5 ώρες η φωτιά στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες. Η μάχη δεν τελείωσε, έχει δρόμο όλη τη νύχτα» τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

NΩΡΙΤΕΡΑ

Μάλιστα, ποδηλάτης ο οποίος ήταν στο βουνό όταν ξέσπασε στη φωτιά έγραψε σε ανάρτησή του: «Ήμασταν στο Κατσιμίδι όταν ξεκίνησε η φωτιά, δυστυχώς μετά από έκρηξη που ακούσαμε όλοι».

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία.

Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ειδικότερα στο σημείο βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα, 15 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή υπάρχει και από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λόγω της φωτιάς γίνονται εκτροπές 1) επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου 2) Ιπποκράτους και Λ. Τυρταίου 3) Τατοΐου και Χλόης και 4) στη γέφυρα Βαρυμπόμπης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή 30 Ιουνίου
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις