CINEFIL

/

Ξεπέρασε το 1 δις δολάρια παγκοσμίως το φιλμ "Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2" και τα 400.000 εισιτήρια πανελλαδικά

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Καλά ξεκίνησε στη χώρα μας η Εγγλέζικη μαύρη κωμωδία "Μικρά Πρόστυχα Γράμματα" με την Ολίβια Κόλμαν που παίζεται και στην Πάτρα

Συνεχιζόμενο για 3η εβδομάδα είναι το σουξέ του νέου animation φιλμ της Ντίσνει & της Pixar, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 – Inside out 2», το οποίο ήδη παγκοσμίως ξεπέρασε το 1 δις δολάρια σε εισπράξεις από τα οποία τα περίπου 470 εκατομμύρια προέρχονται από το box office της Βορείου Αμερικής.

Η ταινία που παίζεται και στην Πάτρα με υπότιτλους & μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, ήδη θεωρείται η πιο εμπορική της χρονιάς του διανύουμε.

Στο ελληνικό box office το περασμένο 4ήμερο 27 έως 30 Ιουνίου 2024 το χαριτωμένο φιλμ που έχει προσελκύσει μικρούς & μεγάλους, έκοψε άλλα 61.219 εισιτήρια και σε 3 εβδομάδες έχει ανέβει στα 401.314 και έως & το ερχόμενο σαββατοκύριακο αναμένεται να πιάσει και τα 500.000!

Από τις καινούριες ταινίες της εβδομάδας, το φιλμ «Μικρά Πρόστυχα Γράμματα -Wicked Little Letters» της Θία Σάροκ μετά το θρίαμβο του στην Αγγλία, φάνηκε να αρέσει & στο ελληνικό κοινό, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση του πίνακα, με 13.866 εισιτήρια σε 32 αίθουσες πανελλαδικά (προβάλλεται & στην Πάτρα).

Στην Εγγλέζικη αυτή μαύρη κωμωδία πρωταγωνιστούν η τιμημένη με Όσκαρ, Ολίβια Κόλμαν και η Τζέσι Μπάκλει.

Το περασμένο 4ήμερο ήταν ισχυρός ο ανταγωνισμός καθώς έκανε πρεμιέρα και το φιλμ τρόμου «Ένα Ήσυχο Μέρος: Ημέρα Πρώτη - A Quiet Place: Day One» σε σκηνοθεσία του Μάικλ Σαρνόσκι με τη Λουπίτα Νιόγκο, πρίκουελ του επιτυχημένου & πρωτότυπου horror «Ένα Ήσυχο Μέρος». Η ταινία έκοψε σε 108 αίθουσες πανελλαδικά (στην Πάτρα παίζεται στη Βέσο Μάρε), 8.924 εισιτήρια με το σύνολο των εισιτηρίων συμπεριλαμβανομένων των previews μέχρι και σήμερα να φτάνει τα 16.425 σύμφωνα με το flix.gr. Στο εξωτερικό η συγκεκριμένη ταινία της Paramount Pictures τα πήγε σαφώς καλύτερα φτάνοντας στις ΗΠΑ τα 52,2 εκατ. δολάρια (2η θέση στο box office πίσω από τα «Μυαλά που Κουβαλάς 2») συν ακόμη 45,5 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αναμφίβολα μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για το πώς ξεκίνησε η φιλόδοξη ταινία γουέστερν του Αμερικανού σταρ Κέβιν Κόστνερ «Horizon: Ένα Αμερικανικό Έπος Μέρος 1- Horizon: An American Saga Chapter 1» που διαρκεί 3 ώρες. Το φιλμ στη χώρα μας (μπορείτε να το δείτε σε μία προβολή στις 21.20 στη Βέσο Μάρε) ξεκίνησε μάλλον χλιαρά με σχεδόν 3.000 εισιτήρια σε 37 αίθουσες πανελλαδικά (για την ακρίβεια ξεκίνησε με 2.902) ενώ στις ΗΠΑ κινήθηκε συμπαθητικά με 11,1 εκατ. δολάρια σε 3.334 αίθουσες το 3ήμερο 28-30/6/2024. Σίγουρα η μεγάλη διάρκεια ενδεχομένως να έκανε κάποιους να διστάσουν να πάνε να δουν την ταινία που αποτελεί ένα μεγάλο καλλιτεχνικό στοίχημα για τον Κόστνερ με το 2ο κεφάλαιο του φιλμ να ακολουθεί στα τέλη Αυγούστου. Πάντως στο metacritic η ταινία βρίσκεται απλώς στη μέση κοντά στο 50%.

Τέλος συμπαθητικά τα πήγε η παιδική ταινία «Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική», με 3.124 εισιτήρια σε 29 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα).

Να προσθέσουμε πως ο «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη που παίχθηκε και στην Πάτρα στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, σε 2 εβδομάδες προσεγγίζει πανελλαδικά τα 7.000 εισιτήρια, η ταινία «Οι Μηχανόβιοι» του Τζεφ Νίκολς με τον Όστιν Μπάτλερ έχει φτάσει τα 11.500 εισιτήρια σε 2 εβδομάδες, ενώ το ελληνικής παραγωγής φιλμ «Ο Τελευταίος Ταξιτζής» σε σκηνοθεσία Στέργιου Πάσχου με την Κλέλια Ανδριολάτου ξεκίνησε μέτρια, με 1344 εισιτήρια σε 10 αίθουσες πανελλαδικά.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Cinefil