ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ρήγμα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και Σαμαρά- Καραμανλή: Πώς αποκωδικοποιεί τις ομιλίες

Κοινοποίηση
Tweet

Αμηχανία και χαμηλοί τόνοι από Μαξίμου

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη: «Οι απόρρητοι φάκελοι του Καραμανλή» στο Πολεμικό Μουσείο.

Αυτή ήταν η πρώτη κοινή εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, όπου το κόμμα δεν έπιασε το στόχο που είχε βάλει, αλλά και μετά από την θυελλώδη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαφοροποιήσεις αλλά και η έντονη κριτική που ασκήθηκε από μερίδα βουλευτών.

«Ρήγμα» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και των δυο πρωθυπουργών
 Όπως είπε η Σοφία Φασουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τα όσα ανέφεραν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί στο Πολεμικό Μουσείο ήταν γνωστά και τα είχαν αναφέρει σε ιδιωτικές επαφές και συζητήσεις τους. Ο κ. Σαμαράς βέβαια τα έχει πει και δημοσίως όμως πρώτη φορά ακούστηκε να μιλάει με τέτοια ένταση και τέτοιο ύφος και να ασκεί παράλληλα τέτοια κριτική στην κυβέρνηση για το σύνολο σχεδών των κεντρικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης: Για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική και για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της παράταξης. 

Αμφότεροι, προειδοποίησαν ότι αν δεν αλλάξει ρότα η κυβέρνηση «θα το πληρώσει αυτό, τόσο πολιτικά όσο και εκλογικά». Και πλέον είναι εμφανές το ρήγμα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και των δυο πρωθυπουργών. Σημειώνεται ότι ο κ. Καραμανλής δεν είχε βάλει υποψηφιότητα στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Επίσης, το παράθυρο συνομιλιών με τον κ. Σαμαρά, μετά την κριτική που άσκησε, την Δευτέρα (1/7) φαίνεται να έχει κλείσει, όπως ανάφερε η Σοφία Φασουλάκη στο OPEN.

Στο Πολεμικό Μουσείο, ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε επίσης πως θα συνεχίσει να μιλά και να είναι «παρών» στις εξελίξεις ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται κανένα αξίωμα, απαντώντας επί της ουσίας σε όποιους τον βλέπουν ή θα τον ήθελαν μέσα στη Νέα Δημοκρατία, ως υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Αμηχανία και χαμηλοί τόνοι από Μαξίμου
 Στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν προετοιμασμένοι για αυτή την κριτική των δυο πρωθυπουργών, αλλά όχι όμως με αυτόν τον τόνο και σε αυτό το εύρος, εξήγησε η Σοφία Φασουλάκη. Πάντως από την κυβέρνηση επίσημα λένε πως δεν σχολιάζουν τοποθετήσεις, δηλώσεις και ομιλίες πρώην πρωθυπουργών. Ωστόσο διαχωρίζουν τις δυο ομιλίες. Θεωρούν την ομιλία του κ. Καραμανλή πιο θεσμική από την ομιλία του κ. Σαμαρά. Ωστόσο ρότα δεν αλλάζει η κυβέρνηση ως προς την διεύρυνση. Όσον αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν αλλάζει προσανατολισμό, όπως κατηγορήθηκε από τους δυο πρώην πρωθυπουργούς.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις