ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Φοιτητική κατοικία: Λιγοστεύουν τα οικονομικά ακίνητα στη Θεσσαλονίκη – Πού φτάνουν τα ενοίκια

Κοινοποίηση
Tweet

Είδος προς εξαφάνιση

Είδος… προς εξαφάνιση τείνουν να γίνουν τα οικονομικά φοιτητικά ακίνητα προς μίσθωση στη Θεσσαλονίκη, καθώς η διαθεσιμότητα εμφανίζεται σημαντικά μειωμένη τη φετινή χρονιά σε σύγκριση με πέρσι ενώ 6 στα 10 διαθέσιμα σπίτια έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400 ευρώ/μήνα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estate και σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες ακινήτων σε ιστοσελίδες, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία που θα τον στεγάσει για τα επόμενα τουλάχιστον 4 χρόνια στις περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τη φετινή χρονιά το 59,8%, δηλαδή, σχεδόν 6 στις 10 κατοικίες έως 50τμ, έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400 ευρώ, εκ των οποίων οι τρεις άνω των 501 ευρώ. 
Το ποσοστό μάλιστα διαθεσιμότητας οικονομικών ακινήτων έως 50 τ.μ. έχει μειωθεί αρκετά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά ενώ αυξημένη είναι η διαθεσιμότητα των πιο «τσιμπημένων» κατοικιών σε κεντρικές περιοχές. Ειδικότερα, για ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ/μήνα και 350 ευρώ/μήνα, τα διαθέσιμα ακίνητα έχουν μερίδιο 8,92% και 11,92% αντίστοιχα, έναντι 11,31% και 14,28% του 2023, ποσοστά φυσικά που δεν καλύπτουν την μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται αυτήν την περίοδο για την εύρεση φοιτητικού ακινήτου.

Από την άλλη, η διαθεσιμότητα των ακινήτων έως 50 τ.μ. με ζητούμενο μίσθωμα που κυμαίνεται μεταξύ 351-501 και άνω ευρώ/μήνα, παρουσιάζεται υψηλότερη με βάση την περσινή χρονιά. Η πλειοψηφία των διαθέσιμων ακινήτων αυτήν την περίοδο στη Θεσσαλονίκη έχουν ζητούμενο ενοίκιο 401-450 ευρώ (20,81%) και άνω των 500 (26,13%), γεγονός που κάνει απλησίαστα τα μεγάλα ακίνητα για τους φοιτητές. Τα ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας και σε πολλές περιπτώσεις νεότερα ηλικιακά, διατίθενται στη περιοχή του Βαρδάρη.

 
Φθηνά αλλά και μικρά ακίνητα 
Παράλληλα, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής εφόσον αναζητήσει ακίνητο με μίσθωμα έως 300 ευρώ τον μήνα, οφείλει να γνωρίζει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων σπιτιών είναι έως 30 τ.μ. σε δημοφιλείς περιοχές της Θεσσαλονίκης και κοντά στα πανεπιστήμια, τα οποία διατίθενται επιπλωμένα ή/και πλήρως ανακαινισμένα.

Σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες ακινήτων σε ιστοσελίδες, οικονομικά αλλά μικρά σπίτια προς μίσθωση εντοπίζονται ενδεικτικά στις παρακάτω περιοχές:
-Στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ακίνητο 23 τ.μ., 1 ου ορόφου με έτος κατασκευής του 2007, μισθώνεται με 25 ευρώ/μήνα.

-Στην Κάτω Τούμπα ακίνητο 22 τ.μ. με έτος κατασκευής το 1980 κοστίζει 270 ευρώ τον μήνα.

-Στην Άνω Πόλη ο φοιτητής μπορεί να βρει ακίνητο 25 τ.μ. πρώτου ορόφου με έτος κατασκευής το 2003 και ενοίκιο στα 250 ευρώ.

-Στην περιοχή του Ιπποκρατείου το ενοίκιο για ακίνητο 35 τ.μ., κατασκευασμένο το 1990 διαμορφώνεται στα 300 ευρώ τον μήνα.

-Στον Βαρδάρη διατίθεται ακίνητο τρίτου ορόφου, έκτασης 26 τ.μ. με έτος κατασκευής το 1990 με μίσθωμα στα 240 ευρώ/μήνα.

-Στην Τριανδρία το μίσθωμα για ακίνητο πρώτου ορόφου, 23 τ.μ. κατασκευασμένο το 1975 ανέρχεται στα 250 ευρώ/μήνα.

thesstoday

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις