ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γλυκά Νερά: Εργαζόμενοι εταιρείας που κατασκευάζει drones οι 4 προσαχθέντες για τη φωτιά

Κοινοποίηση
Tweet

Η άμεση κινητοποίηση σε συνδυασμό με τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο είχε σαν αποτέλεσμα να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις

Εργαζόμενοι ελληνικής εταιρίας που κατασκευάζει μη επανδρωμένα συστήματα φέρονται να είναι οι τέσσερις προσαχθέντες που χειρίζονταν το drone που κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή των Γλυκών Νερών και προκάλεσε σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο την πυρκαγιά.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα, επτά ελικόπτερα και εννέα αεροσκάφη κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στους πρόποδες του Υμηττού και σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια των Γλυκών Νερών.

Η άμεση κινητοποίηση σε συνδυασμό με τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο είχε σαν αποτέλεσμα να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις η φωτιά.
Ο δήμαρχος της περιοχής κατήγγειλε ότι οι φλόγες προκλήθηκαν από την πτώση μεγάλου drone το οποίο εντοπίστηκε και θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πυροσβεστικής προκειμένου να επιβεβαιωθεί και επισήμως εάν ήταν αυτό που προκάλεσε την πυρκαγιά.

Την ίδια στιγμή όμως και τα τέσσερα άτομα που χειρίζονταν τον drone οδηγήθηκαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι προσαχθέντες σύμφωνα με πληροφορίες είναι εργαζόμενοι ελληνικής εταιρείας που κατασκευάζει και drones και βρέθηκαν στον σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν δοκιμαστική πτήση.

newsit.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις