ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΗΠΑ: “Δεν με διώχνει κανείς” ξεκαθαρίζει ο Μπάιντεν

Κοινοποίηση
Tweet

“Θα νικήσουμε ξανά το 2024” δήλωσε.

Στον απόηχο του σημερινού αποκαλυπτικού δημοσιεύματος των NYT, σύμφωνα με το οποίο ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τις εκλογές στις ΗΠΑ μετά το καταστροφικό debate, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με προβεβλημένα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου ξεκαθάρισε πως θα ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας μέχρι τέλους.

“Κανείς δεν με διώχνει” δήλωσε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN που έλαβε γνώση της εν λόγω τηλεφωνικής συνομιλίας, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι “οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες”.

“Επιτρέψτε μου να το πω αυτό όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ και όσο πιο απλά γίνεται. Είμαι υποψήφιος. Είμαι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος. Κανείς δεν με διώχνει. Δεν φεύγω. Είμαι σε αυτή την κούρσα μέχρι τέλους, και θα κερδίσουμε, γιατί όταν οι Δημοκρατικού ενώνουν τις δυνάμεις τους, πάντα κερδίζουν. Όπως νικήσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, θα τον νικήσουμε ξανά το 2024″, φέρεται να τόνισε εμφατικά.

Η Καμάλα Χάρις, η οποία επίσης συμμετείχε στην τηλεφωνική συνομιλία και θεωρήθηκε από αρκετούς ως μία αρκετά καλή επιλογή για να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν, εμφανίστηκε ιδιαίτερα εμψυχωτική, δηλώνοντας πως “Δεν κάνουμε πίσω. Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του προέδρου μας. Θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε“.

Διαψεύδει τα περί αποχώρησης ο Λευκός Οίκος
Την ίδια στιγμή ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του Νοεμβρίου

“Ασφαλώς όχι. Ο Μπάιντεν συνεχίζει κανονικά την εκστρατεία του”, δήλωσε συγκεκριμένα, την Τετάρτη (3/7), η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Όπως σημειώνει το BBC οι ερωτήσεις που δέχτηκε η κ. Ζαν-Πιερ από τους πολιτικούς συντάκτες ήταν καταιγιστικές και αφορούσαν τόσο τις φήμες περί αποχώρησής του όσο και την υγεία του 81χρονου προέδρου.

“Πρόκειται για έναν πρόεδρο που είναι δυνατός και αποφασιστικός. Είναι πιο αιχμηρός από ποτέ” σημείωσε από την πλευρά της, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως “απολύτως ψευδείς” τις αναφορές που θέλουν τον Μπάιντεν να εγκαταλείπει την ηγεσία της προεκλογικής εκστρατείας.

Όσο για την καταστροφική απόδοση του Μπάιντεν στο debate ο Λευκός Οίκος είπε πως τόσο το jet lag όσο και το γεγονός ότι ήταν κρυωμένος έπαιξαν σημαντικό ρόλο, επισημαίνοντας, βέβαια, ότι “αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία”.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ισχυρό προβάδισμα Τραμπ
Νέα δημοσκόπηση των New York Times και Siena College που δημοσιεύτηκε σήμερα, Τετάρτη (3/7), δείχνει να προηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, φαίνεται να συγκεντρώνει 49% έναντι 41% του Μπάιντεν.

Στην τελευταία δημοσκόπηση των Times/Siena, ο Τραμπ προηγούνταν με 48% έναντι 42%.

Άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της δημοσκόπησης:
Μεταξύ όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, το 60% υποστηρίζει ότι πρέπει ο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την ηγεσία της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών, ποσοστό που ήταν 64% πριν από το debate της Πέμπτης.
Eπίσης, μεταξύ των Δημοκρατικών, περίπου οι μισοί (47%) δήλωσαν ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφορετικός υποψήφιος των Δημοκρατικών, ποσοστό που ήταν παρόμοιο (45%) με τη δημοσκόπηση πριν από το debate.
Το 74% των ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του 59% των Δημοκρατικών και του 62% όλων των ψηφοφόρων που υποστήριξαν τον Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, δήλωσαν ότι συμφωνούν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να είναι αποτελεσματικός πρόεδρος. Πριν από το ντιμπέιτ, το 69% όλων των ψηφοφόρων και το 51% των Δημοκρατικών είχαν αυτή την άποψη.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις