ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Μία παράσταση με μηνύματα κατά της βίας και της κακοποίησης των γυναικών

Κοινοποίηση
Tweet

Ο λόγος για την θεατρική παράσταση «Ο Γάμος» που θα παρουσιάσει η ομάδα των αστυνομικών ΘΕΑΤΡόPOLICE σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στο Royal στις 5/7 στις 20.30

Η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice», της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, θα παρουσιάσει την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 20:30 στο θέατρο Royal – παλαιό Πτωχοκομείο (Ακτή Δυμαίων 53, στην Πάτρα), το θεατρικό έργο του Μάριου Ποντίκα με τίτλο «Ο Γάμος» σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και είναι κατάλληλη για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και σε συνεργασία με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και Ακαρνανίας, την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Σύλλογο Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής και Στερεάς Ελλάδας και τις Τοπικές Διοικήσεις Αχαΐας και Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Την Τετάρτη 3-7-2024 το απόγευμα, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους συμπαραγωγούς της παράστασης και τη σκηνοθέτη του έργου, Γιούλη Μαρούση.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης δήλωσε μεταξύ άλλων:

Έχουμε τη  χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στην Πάτρα, τη θεατρική παράσταση «Ο Γάμος» του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσία Γιούλης Μαρούση και συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, που παρουσιάζει κατά τη φετινή χρονιά η θεατρική ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ΘΕΑΤΡοPOLICE.

Η θεατρική παράσταση «O Γάμος» περνάει ισχυρά μηνύματα και ευαισθητοποιεί το κοινό, για την ενδοοικογενειακή βία, δίνοντας έμφαση στην βία με θύματα γυναίκες. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε ως Ελληνική Αστυνομία είναι ένα: Λέμε STOP στην ενδοοικογενειακή βία - Λέμε STOP στη βία κατά των γυναικών”.

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου κα Μαρία Παπαγεωργίου σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «μία ακόμη σημαντική παράσταση, αντάξια της ιστορίας και της συνεργασίας της Θεατρικής ομάδας ΘΕΑΤΡόPolice με το Δη.Πε.Θε.Αγρινίου η οποία αφού παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αγρίνιο, τώρα ταξιδεύει στην Πάτρα, μεταφέροντας μηνύματα κατά της βίας και της κακοποίησης των γυναικών».

Η σκηνοθέτιδα Γιούλη Μαρούση δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το 1980, ο Μάριος Ποντίκας έγραψε ένα σημαντικό έργο, για ένα επώδυνο ζήτημα: το διασυρμό μιας νεαρής κοπέλας, θύματος σωματικού και ψυχολογικού βιασμού, από το σύνολο του οικογενειακού και κοινωνικού της περίγυρου. Σε μια εποχή όπου το φαινόμενο της έμφυλης βίας είναι τόσο επίκαιρο όσο πότε, σε μια κοινωνία που οι γυναικοκτονίες είναικαθημερινό φαινόμενο και σε μια εποχή που δίνονται ακόμη συνεχώς μάχες για το δικαίωμα των γυναικών πάνω στο σώμα τους και τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, το έργο “Ο Γάμος” διεισδύει στο πρόβλημα, καταγράφει τα δεδομένα  και θέτει ερωτήματα».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας κ. Χαράλαμπο Τσίτσικα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέα Πλέσσια, την Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Αχαΐας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κα Ιωάννα Πέττα και την εκπρόσωπο του το Σύλλογο Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής & Στερεάς Ελλάδας κα Αλεξάνδρα Παπασταύρου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture