ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Συγκίνηση και γέλιο σκόρπισε η παράσταση "Η τελευταία μαύρη γάτα"

Κοινοποίηση
Tweet

Η παράσταση παρουσιάστηκε στον αύλειο χώρο του 19ου Γυμνασίου, την Κυριακή 16-6 και στα Παλαιά Σφαγεία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Πατρέων την Τετάρτη 19-6

Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας «Το Μπουλούκι», παρουσίασαν με πάθος και ενθουσιασμό, σκορπίζοντας συγκίνηση και πολύ γέλιο στο κοινό, τη θεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Η τελευταία μαύρη γάτα».

Η παράσταση παίχθηκε στον αύλειο χώρο του 19ου Γυμνασίου Πατρών, την Κυριακή 16 Ιουνίου αλλά και στα Παλαιά Σφαγεία, στην Ακτή Δυμαίων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Πατρέων την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

Η θεατρική ομάδα που αποτελείται από τρία σχολεία (19ο Γυμνάσιο, 15ο Γυμνάσιο, ΕΝΕΕΓΥΛ Πάτρας), έδωσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα συμπερίληψης μαχόμενη εναντίον κάθε είδους αποκλεισμού και κατάφερε να συγκινήσει τους θεατές που στο τέλος καταχειροκρότησαν την εκπληκτική απόδοση των μαθητών. Μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν όλοι μαζί στη σκηνή, σε ‘ίσους ρόλους’ που καθιστούν το θέατρο ισχυρό παιδαγωγικό εργαλείο και εναλλακτικό μέσο μάθησης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Με τη μοναδική γραφή του, ο αγαπητός συγγραφέας του βιβλίου, Ευγένιος Τριβιζάς κατάφερε από την πρώτη κιόλας ανάγνωση να συγκινήσει και να παρασύρει τους μαθητές σε  ένα μαγικό ταξίδι, σε έναν κόσμο όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα αλλά με έναν παραμυθικό τρόπο που τους συνεπήρε! Όλοι μαζί αγκαλιάσαμε με ενθουσιασμό την τελευταία μαύρη γάτα, αφού μέσα σε αυτή ο καθένας μπορεί να δει ένα κομμάτι του εαυτού του και του άλλου.

Το πόσο αδυσώπητη και απάνθρωπη μπορεί να γίνει η κοινωνία απέναντι σε όποια από τα μέλη της πειστεί να στοχοποιήσει, να ενοχοποιήσει και να αποξενώσει, είναι κάτι που η σύγχρονη ιστορία το έχει επαληθεύσει με τραγικότατο τρόπο. Η τελευταία μαύρη γάτα είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που δημιουργεί δίαυλους επικοινωνίας και συνεννόησης  ανάμεσα σε γενιές και ανθρώπους.

Τις παραστάσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους:

η Διευθύντρια της ΔΔΕ Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αυτεπιστασίας, Κατερίνα Σίμου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πατρέων, Φωτεινή Συριώτη, η Δημοτική Σύμβουλος, Αθηνά Καλλιμάνη, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Αντώνης Χαροκόπος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας Βασίλης Δημόπουλος, ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών Προγραμμάτων ΔΔΕ Αχαΐας, Γιάννης Βλάχος, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων ΔΔΕ Αχαΐας, Ιωάννα Παπαϊωάννου, η Υπεύθυνη Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Αχαΐας, Ιωάννα Θωμοπούλου

Στο «Μπουλούκι» συμπράττουν τα σχολεία:

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας, 19ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και απόφοιτοι, 15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ:

ΦΩΤΗΣ ΛΑΖΑΡΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΖΑΚΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΩΡΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΗΣ ΔΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.

ΗΧΟΣ, ΦΩΤΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΦΛΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ-ΑΞΕΣΟΥΑΡ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΣΗΛΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΑΤΡΩΝ)

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:

1.            ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

2.            ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

3.            ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ

4.            ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ

5.            ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

6.            ΚΑΡΥΔΑ ΒΑΛΙΑ

7.            ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

8.            ΚΟΣΟΒΑ ΕΛΙΖΑ

9.            ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

10.         ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ

11.         ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΜΥΡΤΑΛΗ

12.         ΟΡΤΕΝΤΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

13.         ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

14.         ΠΑΠΑ ΑΝΔΡΕΑΣ

15.         ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

16.         ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

17.         ΡΟΜΠΟΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

18.         ΣΑΡΜΑ ΣΕΖΑΛ

19.         ΣΙΑΒΕΛΗ ΜΑΤΙΝΑ

20.         ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΕΦΗ

21.         ΤΣΙΝΤΩΝΗ ΜΕΛΙΤΙΝΗ

22.         ΦΩΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ.

*Το σχετικό υλικό μας έστειλε Χρήστος Αδαμόπουλος, Υποδιεθυντής του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Πατρών.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture