SPOTLIGHT

/

Η Κέιτ Γουίνσλετ μίλησε για τη νέα της ταινία όπου υποδύεται μία πολεμική φωτορεπόρτερ

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Βρέθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου, πριν από την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας της, «Lee» και παρέλαβε το βραβείο CineMerit

Η 48χρονη Αγγλίδα σταρ Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) βρέθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου, πριν από την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας της «Lee» σε σκηνοθεσία της Ellen Kuras και μίλησε σε μία κατάμεστη από σινεφίλ, αίθουσα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την παραγωγή της ταινίας, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της πολεμικής φωτορεπόρτερ Λι Μίλερ (Lee Miller).

«Επιλέξαμε να καθυστερήσουμε την κυκλοφορία του φιλμ λόγω της απεργίας και επειδή ήθελα να μπορέσω να μιλήσω για τον πραγματικό, αληθινό κόπο αγάπης που ήταν για μένα και τη συνεργάτιδά μου στην παραγωγή Kate Solomon να γυρίσουμε αυτή την ταινία» είπε η βραβευμένη ηθοποιός στη σκηνή κατά την παραλαβή του βραβείου CineMerit.

«Είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες ως γυναίκα και είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες για γυναίκες. Ελπίζω ότι με αυτή την ταινία ο κόσμος θα είναι πιο ανοικτόμυαλος και θα προσπαθήσει να απορροφήσει ιστορίες σημαντικών ιστορικών προσωπικοτήτων όπως η τρομερή Λι».

Σημειώνεται ότι η Λι Μίλερ ήταν περιζήτητο μοντέλο της δεκαετίας του ΄40 πριν γίνει διάσημη φωτορεπόρτερ και πολεμική ανταποκρίτρια κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρει το Deadline, η πρεμιέρα στο Μόναχο είχε μια πρόσθετη απήχηση, δεδομένου ότι η Mίλερ είχε φωτογραφηθεί στη μπανιέρα του Χίτλερ στο σπίτι του στη γερμανική πόλη αμέσως μετά την απελευθέρωση και τον θάνατό του.

Η Κέιτ Γουίνσλετ είχε πρωταγωνιστήσει με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον το 1998 ενώ δέκα χρόνια αργότερα τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για το δραματικό φιλμ «Σφραγισμένα χείλη – The Reader» του Στίβεν Ντάλντρι.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight