MORE SPORTS

/

Τα Αθλήματα Νόησης στο προσκήνιο από την Patras Stratego Team

Κοινοποίηση
Tweet

Με την στήριξη του Δήμου Πατρέων

Σε ένα τριήμερο(28-30/06) που θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη, ο χώρος των Αθλημάτων Νόησης αποκτά πνοή και υπόσταση.

Για την επέτειο των 10 χρόνων λειτουργίας της, η Patras Stratego Team διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Αθλημάτων Νόησης Patras Battles 2024, σε συνεργασία με την ΝΕΠ, την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ, την Ελληνική Κοινότητα Γκο και τον Δήμο Πατρέων.

Σκοπός του Φεστιβάλ Αθλημάτων Νόησης ήταν η ανάδειξη του υπέροχου χώρου αυτού, που περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών και κάθε ένα από τα αθλήματα εξασκεί και αναπτύσσει ξεχωριστά χαρακτηριστικά του νου και της σκέψης.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με θέρμη και εκτός από τις αγωνιστικές συμμετοχές, μεγάλο ενδιαφέρον υπήρχε για την παρακολούθηση αλλά και εκμάθηση των αθλημάτων. Παράλληλα, την Παρασκευή το πρωί κατά την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων, περίπου 100 παιδιά που συμμετέχουν, είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν ένα προς ένα τα αθλήματα που συμπεριλαμβάνονταν φέτος στο Patras Battles 2024, διασκεδάζοντας και ανοίγοντας διάπλατα έναν νέο κόσμο για τα ίδια.

Με συμμετοχές από Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Ινδία και Ελλάδα, Πολυπρωταθλητής του Φεστιβάλ με 220 βαθμούς αναδείχθηκε ο Τάσος Κουκάς και τον ακολούθησαν στην δεύτερη θέση με 192 βαθμούς ο Θεοχάρης Λουλάκης και στην τρίτη με 170 ο Πέτρος Ζαζάνης. Ο Κουκάς συγκέντρωσε τους 220 βαθμούς αγωνιζόμενος σε Γκο, Σκάκι, Stratego και Coda.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή το μεσημέρι με την διοργάνωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα αγώνων Γκο. Το Γκο είναι ένα σπουδαίο άθλημα με μεγάλη ιστορία, προερχόμενο από την Ιαπωνία. Στόχος είναι η κατάληψη μεγαλύτερης περιοχής του ταμπλώ με πρόβλεψη στο σχέδιο του αντιπάλου. Πλέον υπάρχει μεγάλη ενασχόληση και στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα η κοινότητα μεγαλώνει σταδιακά με ενθουσιώδεις ρυθμούς για τους λάτρεις του Γκο.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Marcin Kosz από την Πολωνία με 17 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν οι Αθηναίοι Πέτρος Ζαζάνης και Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης αντίστοιχα.
 
Στην συνέχεια ξεκίνησαν οι προκριματικοί όμιλοι του Coda, στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι ημιτελικοί και τελικοί την Κυριακή. Το Coda είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, το οποίο εντάχθηκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ καθώς απαιτεί ανάλυση πιθανοτήτων, άμεσες αποφάσεις και διαρκή ανίχνευση στοιχείων στα ψυχολογικά προφίλ των αντιπάλων.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Τάσος Κουκάς και την δεύτερη ο Γερμανός Nils Tiedemann. Για την τρίτη θέση ισοβάθμησαν ο Θεοχάρης Λουλάκης και ο Πέτρος Ζαζάνης, όπου εξαιτίας υψηλότερης βαθμολογικής συγκομιδής στους προκριματικούς ο Λουλάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το Σάββατο ήταν σειρά για τους αγώνες στο Stratego. Με εξαιρετικά υψηλό ανταγωνισμό και αρκετούς παίκτες που έχουν κατακτήσει εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα, η τελική κατάταξη όπως αναμενόταν θα κρινόταν στον τελευταίο γύρο. Όντως με τριπλή ισοβαθμία στις πρώτες τρεις θέσεις με 37 βαθμούς, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο πρωταθλητής Ελλάδος Θεοχάρης Λουλάκης της Patras Stratego Team, το αργυρό ο Ολλανδός Anjo Travaille και το χάλκινο ο επίσης Ολλανδός Max Roelofs. Ο πολλάκις πρωταθλητής Ολλανδίας και κόσμου Tim Slagboom, περιορίστηκε στην τέταρτη θέση καθώς στον τελευταίο γύρο σε έναν ανεπανάληπτο αγώνα αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Λουλάκη.

Για την κατηγορία των Rising Stars, χρυσός νικητής ήταν ο Ανδρέας Αγγελόπουλος της Patras Stratego Team. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Φώτης Βλαχόπουλος επίσης της Patras Stratego Team και στη τρίτη ο Ινδός Adi Patravali.

Την Κυριακή το πρωί το πρόγραμμα ξεκίνησε με το τουρνουά Rapid στο Σκάκι, και διαιτητή την πρωταθλήτρια της ΕΑΠ Ελένη Μπανιά.

Το τρόπαιο του νικητή έμελλε να κριθεί ανάμεσα στον Χριστόφορο Ραπτόπουλο της ΝΕΠ και τον Τάσο Κουκά της Σκακιστικης Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής στον πέμπτο γύρο, με τον τελευταίο να κατακτά την νίκη και το χρυσό μετάλλιο. Ο Ραπτόπουλος κράτησε την δεύτερη θέση και στην τρίτη αναδείχθηκε ο Max Roelofs.

Στην κατηγορία των μικρών, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ανδρέας Σωτηρόπουλος της ΝΕΠ, την δεύτερη ο Ανδρέας Αγγελόπουλος και την τρίτη ο Φώτης Βλαχόπουλος.
Οι αγώνες Μπριτζ λόγω της ιδιαιτερότητας του αθλήματος που απαιτεί αρκετά έμπειρους αθλητές, δεν κατάφερε να συμπληρώσει οριακά τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών.

Να σημειωθεί πως το eFantasy.gr κλήρωσε πολλά δώρα, ενώ πολυτελές σετ Γκο και βιβλία εκμάθησης δόθηκαν από την Ελληνική Κοινότητα Γκο με πρωτοβουλία του Χαράλαμπου Καπόλιου.

Η Patras Stratego Team συγχαίρει τους νικητές, αλλά κυρίως όλους τους συμμετέχοντες. Παράλληλα ευχαριστεί θερμά από τον Δήμο Πατρέων τον βοηθό Δημάρχου κ. Γιώργο Μαγιάκη, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πράσινου κ. Τάκη Πετρόπουλο με τους συνεργάτες του, τον Κοινωνικό Οργανισμό για την παραχώρηση του υπέροχου χώρου, καθώς και τις υπεύθυνες των κατασκηνώσεων στα Ροΐτικα Όλγα Λαμπροπούλου και Σίσσυ Τάντουλα για την κομβικής συμβολής υποστήριξη στη διοργάνωση.

Ο Πολυπρωταθλητής του Patras Battles 2024, Τάσος Κουκάς δήλωσε πως είναι πολύ ευχαριστημένος για την συμμετοχή του στην διοργάνωση, η οποία τον εντυπωσίασε. Αναμένει ξανά την συμμετοχή του σε επόμενη διοργάνωση της Patras Stratego Team, την οποία και ευχαριστεί για την φιλοξενία.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Patras Stratego Team Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος ανέφερε: “Το αποτέλεσμα και το αντίκτυπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθλημάτων Νόησης στην τοπική αλλά και διεθνή κοινωνία με αφήνουν πλήρως ικανοποιημένο. Οι ευτυχισμένες εικόνες στα πρόσωπα των παικτών είναι το εχέγγυο της επιτυχίας. Θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε στην ανάδειξη του Stratego και των Αθλημάτων που εξασκούν τον νου, ως αντιστάθμισμα της συνεχούς υποβάθμισης της αθλητικής και εν γένει κοινωνικής κουλτούρας. Η επόμενη μέρα πιστεύουμε πως θα είναι ακόμη καλύτερη και για τον σύλλογο μας, αλλά και γενικά στον χώρο.”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αθλημάτων Νόησης Patras Battles 2024, είναι πια μέρος της ιστορίας, αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη για νέα σπουδαία πράγματα στα Αθλήματα Νόησης.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports