ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο δόθηκε σε ΑμΕΑ μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Κοινοποίηση
Tweet

Η κίνηση αυτή φανερώνει στην πράξη το έντονο κοινωνικό προφίλ της δημοτικής αρχής και της διάθεση προσφοράς, με σκοπό τη διευκόλυνση της ζωής των ανθρώπων που έχουν ανάγκη

Θετικό πρόσημο απέσπασε η κίνηση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας να προσφέρει, έπειτα από άμεσες ενέργειες που έγιναν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, ένα ηλεκτρικό Αμαξίδιο σε δημότη με κινητικά προβλήματα.

Η κίνηση αυτή όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δείχνει στην πράξη το έντονο κοινωνικό προφίλ της δημοτικής αρχής και της διάθεση προσφοράς, με σκοπό τη διευκόλυνση της ζωής των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Νάντια Ασκούνη παρέδωσε το ηλεκτρικό αμαξίδιο, μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο σε θέματα ΑμΕΑ και Αναπτυξιακών προγραμμάτων Γιώργο Σπηλιόπουλο, την Παρασκευή 5-7 το πρωί στον 47χρονο Δημήτρη, ο οποίος εδώ και περίπου δύο έτη πάσχει από εγκεφαλίτιδα και δεν μπορεί να περπατήσει.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε, συγκινημένος, ότι, μόνο, μέσα από την αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο θα δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία. «Έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι να βοηθά γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες του Δήμου μας που είναι ευάλωτοι. Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε θετικά ανάλογα με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε», πρόσθεσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Για μια πράξη αξιοπρέπειας έκανε λόγο η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Νάντια Ασκούνη αναφέροντας: «Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προχωρήσαμε στην παράδοση ενός ηλεκτρικού αμαξιδίου στον Δημήτρη καθώς το έχει πραγματικά ανάγκη σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο».

Τέλος, αναφορικά με τα ΑμΕΑ η δημοτική αρχή Γρ. Αλεξόπουλου θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διευκολύνεται η μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις