ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σημαντικό έργο οδοποιίας στον Δήμο Ερυμάνθου μπαίνει σε φάση υλοποίησης

Κοινοποίηση
Tweet

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου βελτίωσης του δρόμου από θέση «Κυπαρίσσι» προς Ερυμάνθεια, προϋπολογισμού 498.522,53 ευρώ

Ένα ακόμη σημαντικό έργο οδοποιίας στον Δήμο Ερυμάνθου εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, για τη βελτίωση του δρόμου από θέση «Κυπαρίσσι» προς Ερυμάνθεια, προϋπολογισμού 498.522,53 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 - 2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης -Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Το πρωί της Παρασκευής 5-7-2024 ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου, το οποίο αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους περίπου 3 χλμ κι άλλες τεχνικές παρεμβάσεις, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων στις γεωργικές και κτηνοτροφικές τους δραστηριότητες αλλά και την ευκολότερη και ασφαλής πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους καθ ́ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αφορά εργασίες, όπως βελτίωσης τοπικά των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (οχετοί απορροής όμβριων υδάτων, τοιχία αντιστήριξης, κ.α.), οδοστρωσία, ασφαλτικά, διαγράμμιση.

«Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο οδοποιίας, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί κυρίως παραγωγούς του Δήμου μας, ενώ χρησιμοποιείται και για τη μεταφορά των μαθητών μας. Ο δρόμος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση λόγω των βροχοπτώσεων, του ανάγλυφου της περιοχής αλλά και εξαιτίας της βεβαρημένης χρήσης. Το έργο προβλέπει ασφαλτόστρωση και τεχνικά έργα, σήμανση και διαγράμμιση. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας τόσο στην κατεύθυνση βελτίωσης των συνθηκών για τους παραγωγούς μας, όσο και για τις ασφαλείς μετακινήσεις των συνδημοτών μας», ανέφερε ο κ. Μπαρής.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις