ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η σχέση του 44χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό με την Πάτρα

Κοινοποίηση
Tweet

Δύο ληστείες το 2019 στα ΚΤΕΛ Πατρών και σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ με διαφορά ενός μηνός.

Την ώρα που οι αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, στα ρούχα του 44χρονου συλληφθέντα «μιλάνε» και τον δείχνουν ως τον εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου του τοπογράφου της Μυκόνου στο Ψυχικό,oι αρχές μιλούν για ένα σκληρό κακοποιό, ο οποίος «μπούκαρε» μέσα σε καταστήματα και με την απειλή βαρέως οπλισμού, τρομοκρατούσε υπαλλήλους για να αρπάζει τις εισπράξεις της ημέρας.

Δύο ληστείες το 2019 στα ΚΤΕΛ Πατρών και σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ με διαφορά ενός μηνός.

O 44χρονος, που σύμφωνα με την δικογραφία είναι αυτός που εκτέλεσε με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς τον 54χρονο τοπογράφο, οδηγήθηκε στον Ανακριτή από ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του έναντι της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 44χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του τοπογράφου-μηχανικού στο Ψυχικό, θα απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Ο ύποπτος της δολοφονίας που αρνείται τις κατηγορίες, φαίνεται να προδόθηκε από τη μηχανή του, αλλά και από μία φράση που είπε, η οποία κατά κόρον χρησιμοποιείται σε παρόμοια εγκλήματα, όπως τονίζουν οι αρχές.

Η ΕΛΑΣ κατάφερε μέσα από τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας να φθάσει στα ίχνη του και τον προσήγαγε -αρχικά- προκειμένου να μην χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες επιμένοντας από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση. «Με το δικό μου όχημα θα την έκανα; Χαζός είμαι;» απάντησε αρχικά όταν τον ρώτησαν αν έχει σχέση με την υπόθεση.

Ωστόσο πρόκειται για φράση που και σε άλλες περιπτώσεις τέτοιων εγκλημάτων έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες όταν τους πρωτο-προσαγάγουν.

Η έρευνα τώρα στρέφεται στον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού του εγκλήματος, του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται φυσικά τα κινητά του, ενώ οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου, συγγενικών και φιλικών του προσώπων προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να αποτελούν «αμοιβή» για το συμβόλαιο θανάτου.

Ο φερόμενος ως δράστης, μετά τον φόνο, έφυγε με το μαύρο σκούτερ προς την περιοχή του Ζωγράφου και κατέληξε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας το οποίο ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο. Από εκεί, αφού άλλαξε ρούχα έφυγε με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού μάρκας BMW. Από εκεί κατευθύνθηκε στο σπίτι της συντρόφου του στο Ψυχικό και κάποιες ώρες μετά πήγε και πάλι στο υπόγειο πάρκινγκ στου Ζωγράφου.

Από εκεί έφυγε με αυτοκίνητο, κατά πληροφορίες ένα βαν, στο οποίο είχε φορτώσει το μαύρο σκούτερ της δολοφονίας, ενδεχομένως και τα δύο όπλα, προκειμένου να τα εξαφανίσει. Μαζί του ήταν ένα άγνωστο άτομο. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν και τις κινήσεις του άγνωστου συνεργού.

Σε επόμενο στάδιο οι αστυνομικοί αναμένουν τα ευρήματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφορικά με την ανεύρεση πυρίτιδας σε ρούχα που μοιάζουν με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εκτέλεσης αλλά και στην μοτοσικλέτα του δράστη που έχει κατασχεθεί. Παράλληλα περιμένουν να δουν εάν θα «μιλήσουν» τα τέσσερα κινητά και οι δύο κάρτες sim που επίσης κατασχέθηκαν κατά την προσαγωγή του.

Είχε εμπλοκή σε ληστεία στο Αστικό ΚΤΕΛ το 2019;

Ο 44χρονος συλληφθείς έχει βρεθεί στις φυλακές στο παρελθόν για πολύκροτες υποθέσεις. Του είχαν μάλιστα επιβληθεί ισόβια, τα οποία μετατράπηκαν σε 15ετή φυλάκιση, την οποία δεν έχει εκτίσει.

Στο διάστημα που ήταν κρατούμενος, μπαινόβγαινε στις φυλακές με άδεια και φέρεται στο διάστημα αυτό να συμμετείχε σε παράνομες ενέργειες.

Μεταξύ άλλων, έχει εμπλακεί στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, κατηγορήθηκε για φυσική παρουσία σε μία δολοφονία, υποψιάζονταν την παρουσία του σε μια ακόμη δολοφονία και φέρεται να είχε λάβει «εντολές» για μία ακόμη.

Φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβα στο σπίτι του διευθυντή φυλακών Τρικάλων, ενώ στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ήταν ανάμεσα στους δύο δράστες οι οποίοι φορούσαν κράνη και μπουφάν που παρέπεμπαν σε αυτά των πυροσβεστών αρπάζοντας τις εισπράξεις, περίπου 6.000 ευρώ, από το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.

Tην ώρα που εισέβαλαν στα γραφεία μέσα βρίσκονταν ένας υπάλληλος και 3 πελάτες που ήταν φοιτητές. Στο ισόγειο γραφείο του ΚΤΕΛ, στην Αγίου Ανδρέου, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί εισιτήρια ενώ την ημέρα που έγινε το περιστατικό, γίνονταν συναλλαγές για την προμήθειας μηνιαίων καρτών, κάτι που ενδεχομένως γνώριζαν οι δράστες.

Στις 24 Μαρτίου 2019, ο 44χρονος φέρεται μαζί με συνεργούς υπό την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα από πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο και εξαφανίστηκαν.

Ακόμη, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να εμπλέκεται στην περιοχή σε ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς καταστηματαρχών.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις