ART

/

Στινγκ, Ηρώδειο: Απολαύσαμε μια απέριττη συναυλία για το μεδούλι της ροκ

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Με skinny jeans και κολλημένος στην κιθάρα του, ο Βρετανός θρύλος σίγουρα δεν θύμιζε 73χρονο…

Το αδιαχώρητο στο Ηρώδειο για το αξεπέραστο μουσικό είδωλο Sting. Παρακολουθήσαμε την πρώτη από τις δυο sold out συναυλίες του διάσημου Bρετανού μουσικού (ζωντανού θρύλου και κατόχου 17 βραβείων Grammy) ο οποίος είχε ξανατραγουδήσει κάτω από την Ακρόπολη τρία χρόνια πριν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ενθουσιώδη κοσμοσυρροή στις μνημειακές κερκίδες. Ηταν μια συναυλία λιτή, με έμφαση στο «μεδούλι» των ήχων και στις δεξιοτεχνικές εκτελέσεις σε κιθάρες και κρουστά. Στο πως μπορεί να ακούγονται σαν σημερινά, παγκόσμια hits που γράφτηκαν δεκαετίες πριν, με ανανεωμένες ενορχηστρώσεις.

Ο ίδιος ο star βγήκε κατευθείαν στη σκηνή όπου και παρέμεινε συνεχώς για δυο περίπου ώρες. Δεν θα λέγαμε πως «τόχει» με το celebrity pop style ή την εντυπωσιακή κίνηση. Φάνταζε σαν ο αιώνιος έφηβος ροκάς, απίστευτα ψιλόλιγνος στα 73 του, που είναι ακόμα περισσότερο ερωτευμένος με τα … ξεσπάσματα της ηλεκτρικής του κιθάρας, παρά με τα βλέμματα του κόσμου. Μαυροντυμένος, με κολλητό τι-σερτ, skinny jeans και αρβύλες μας ξάφνιασε με την τόσο νεανική του φιγούρα. Η πασίγνωστη φωνή του παραμένει «κρύσταλλο» και σε αυτό οφείλεται πως του αρκούσαν μόλις δυο βιρτουόζοι στο πλευρό του.

Εννοείται πως άπαντες σηκώθηκαν όρθιοι στο ανεξάντλητο «Every Breath You Take» που γράφτηκε πριν 40 χρόνια όταν ακόμα ανήκε στους Police. Eίπε βέβαια και τα αγαπημένα, εμβληματικά του τραγούδια «Englishman In New York», «Message In A Bottle», «Fields Of Gold», «Desert Rose», «Fragile», «Ι Can't Stand Losing You» και άφησε το «Roxanne» για το μπιζάρισμα μετά το φινάλε. Θα λέγαμε πως συμφωνούμε απόλυτα με το χαρακτηρισμό των Times πως στην ωριμότητά του τον ενδιαφέρει να παρουσιάσει «μαθήματα μαεστρίας» και όπως συμπεράναμε όχι σκηνική λάμψη και «φασαρία».

Ηταν πάντως συγκινητικός στην μπαλάντα που αφιέρωσε στον πατέρα του αλλά και όταν έπαιξε κλασική κιθάρα, η οποία άγγιξε μεμιάς τις καρδιές μας. Εκεί έδειξε τη ρομαντική πλευρά του καλλιτέχνη και αντιπολεμικού ακτιβιστή.

 Eκπληξη της βραδιάς το ότι ανέβηκε στη σκηνή ο 83χρονος τραγουδιστής των Animals, Ερικ Μπάρτον που ζει μόνιμα στην Ελλάδα και ο Στινγκ αποκάλεσε «true legend», τραγουδώντας εκτάκτως μαζί του! Η ιταλίδα τραγουδοποιός Τζορντάνα Αντζι ήταν τελικά στο πρόγραμμα μόνο ως opening act κατά την είσοδο των θεατών. 

Ειδήσεις Τώρα

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κατερίνα Στεφανίδη οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Πάτρα: Το εικαστικό έργο του Βασίλη Σουλτανά στον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου για το καρναβάλι του 2022

Κορίτσι του καλοκαιριού η Kendall Jenner: Τα τρία μπικίνι που επέλεξε

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View