ΣΤΙΒΟΣ

/

Με τους Πατρινούς Μυρτώ Βαλαχά και Νίκο Μπιλιανό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου παίδων- ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Σταθόπουλος Τάσσος
legtas70@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Αθλητές του Πέλοπα Πάτρας

H Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ, δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή των Βαλκανικών Αγώνων Κ18 επικύρωσε την ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας (18-21/7).

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στην τελευταία του συνεδρίαση είχε υπερψηφίσει την προεπιλογή της ομάδας, όπως είχε προκύψει μετά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 Ανδρών-Γυναικών, σύμφωνα με τα κριτήρια της αρχικής εισήγησης της ΕΠΥΑ.

Μετά από εισήγηση της Προέδρου, Σοφίας Σακοράφα, το συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, αποφάσισε να αναθέσει στην ΕΠΥΑ να επανεξετάσει τα δεδομένα, όπως προέκυψαν μετά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18.

Η Επιτροπή λοιπόν, κρίνοντας την αγωνιστική εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών στο Μάριμπορ της Σλοβενίας και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλη την αγωνιστική περίοδο τα παιδιά αυτά, αποφάσισε ομόφωνα να διευρύνει την ομάδα με τη συμμετοχή και των αθλητών-τριων που είχαν πετύχει το όριο και την επιβεβαίωση και με όσους/ες πέτυχαν το όριο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18.

Έτσι λοιπόν, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει στη διοργάνωση μια μεγάλη και ικανή ομάδα από 28 αθλητές και 24 αθλήτριες, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού στίβου.

Ανάμεσά τους και δύο Πατρινοί, η Μυρτώ Βαλαχά και ο Νίκος Μπιλιανός (Πέλοπας Πατρών), αμφότεροι αθλητές της Ολυμπίας Λυμπεράτου.

Έτσι λοιπόν, η ομάδα απαρτίζεται από 28 αθλητές και 24 αθλήτριες.

 

Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ είναι μια νέα σχετικά διοργάνωση, καθώς ξεκίνησε το 2016. Τα πεπραγμένα της Πάτρας είναι:

* Μαρία Σεφεριάδη (Ολυμπιάδα) 6η στα 5.000μ. βάδην εντός σταδίου το 2016 στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

* Ανδρέας Γεωργίου (Αθηνόδωρος) 16ος στα 1.500μ. το 2022 στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ.

* Γιάννης Γιαννακόπουλος (Πέλοπας) 23ος στα 1.500μ. το 2022 στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ.

* Μαρία - Μυρτώ Τσιμιγκάτου 26η στα 5.000μ. βάδην το 2022 στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ.

* Μυρτώ Βαλαχά (Πέλοπας) στα 3.000μ. το 2024 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

* Νίκος Μπιλιανός (Πέλοπας) στα 1.500μ. το 2024 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

- Ο Αλέξανδρος Μορτζάκης (Ολυμπιάδα) έπιασε το όριο στα 10.000μ. βάδην εντός σταδίου το 2020 στο Ριέτι της Ιταλίας, όμως η διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού

- Ο Ανδρέας - Ελευθέριος Μπαχός (Αθηνόδωρος) έπιασε το όριο στα 10.000μ. βάδην εντός σταδίου το 200 στο Ριέτι της Ιταλίας, όμως η διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού

- Η Μυρτώ Βαλαχά του Πέλοπα έπιασε το όριο στα 1.500μ. το 2022 στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, όμως δεν συμμετείχε, διότι ήταν μικρότερη ηλικιακά (παγκορασίδα)!

- Ο Αντώνης Τσάμης (Πέλοπας) έπιασε το όριο στα 2.000μ. στιπλ το 2022 στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, όμως δεν επιλέχθηκε στην αποστολή από τον ΣΕΓΑΣ.

- Ο Γιάννης - Μάριος Μητρόπουλος (Κούρος) έπιασε το όριο στο μήκος το 2024 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας, όμως δεν επιλέχθηκε στην αποστολή από τον ΣΕΓΑΣ.

- Η Μυρτώ Βαλαχά (Πέλοπας) έπιασε το όριο στα 800μ. το 2024 για τη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας, όμως δεν αγωνίστηκε και σε δεύτερο ατομικό αγώνισμα

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports