ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά τη δημιουργία δεύτερου πυροσβεστικού σταθμού στην Πάτρα

Κοινοποίηση
Tweet

Ο κ. Τσιγκρής απευθύνει το αίτημα του στον Υπουργό Βασίλη Κικίλια

Ο πρώην γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής και καθηγητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και πρώην βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής ζήτησε -για μια ακόμα φορά- τη δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής αναφέρει ότι η Αχαΐα έχει άμεση ανάγκη από τη δημιουργία τουλάχιστον ενός δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, προκειμένου να καλυφθούν αποτελεσματικά οι πολλαπλές ανάγκες του τρίτου μεγαλύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της χώρας, με περισσότερους από 300.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Αχαιό πολιτικό, ο μοναδικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Πάτρας καλείται να καλύψει -σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας- τις ανάγκες δασοπροστασίας και φυσικών καταστροφών μιας περιοχής που η έκτασή της ξεπερνά τα 800.000 στρέμματα.

Να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Τσιγκρής, με την ιδιότητα του βουλευτή Αχαΐας, στις 27.5.2021 είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε τη δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα (Αριθμός πρωτοκόλλου: 6885/27.5.2021), ενώ στις 4.2.2020 είχε θέσει και πάλι το αίτημά του στον αρμόδιο Υπουργό από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Το αίτημα για ένα δεύτερο πυροσβεστικό σταθμό στην Πάτρα ο κ. Τσιγκρής το απευθύνει προς τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει βουλευτής Αχαΐας, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη και στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις