ART

/

Γιατί ανυπομονούμε να δούμε την ιταλική ταινία- φαινόμενο «Πάντα υπάρχει το αύριο»

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Φεμινιστική και πολιτικοποιημένη, σε ασπρόμαυρο, μεταπολεμικό style, ξεπέρασε στην Ιταλία τα 5,5 εκατομμύρια εισιτήρια

Εχετε ήδη ακούσει για αυτό;

«Βγαίνει» στα θερινά σινεμά πανελλαδικά, το «C'è ancora domani- Πάντα υπάρχει το αύριο» που έχει σπάσει ταμεία στη γειτονική Ιταλία εισβάλλοντας στο Top10 των πιο επιτυχημένων ιταλικών ταινιών όλων των εποχών. Τους τελευταίους μήνες κατέκτησε 6 βραβεία David di Donatello, Βραβείο Κοινού και Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Ρώμης, ενώ ανακηρύχθηκε «Ταινία της Χρονιάς» από την Ένωση Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου. Οι ιταλοί κινηματογραφόφιλοι του χάρισαν τον αριθμό ρεκόρ των 5,5 εκατομμύριων εισιτηρίων- άλλωστε βρισκόταν στο νούμερο 1 του box-office για 7 εβδομάδες. Ακόμα και η «Barbie» ήρθε πίσω εισπρακτικά…

Το 1946, σε φτωχική, εργατική συνοικία της Ρώμης, μετά από χρόνια φασιστικής διακυβέρνησης, η σκληρά εργαζόμενη και μητέρα 3 παιδιών, Ντέλια, αγωνίζεται ζήσει πλάι στον τυραννικό σύζυγό της και τον άρρωστο πεθερό της, ενώ η κόρη της ετοιμάζεται να αρραβωνιαστεί. Χάρη σε ένα αναπάντεχο και μυστηριώδες γράμμα αρχίζει να ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή.

 Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΟΛΑ ΚΟΡΤΕΛΕΖΙ

 Η πολυσυζητημένη Πάολα Κορτελέζι, που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, εμπνεύστηκε από τις ιστορίες των γιαγιάδων και προγιαγιάδων για την Ιταλία του ‘40. Αλλωστε και η ίδια έχει γεννηθεί στη Ρώμη.

Κατόρθωσε να συγκινήσει βαθιά ειδικά τις γυναίκες που παρακολούθησαν τη δημιουργία της. Οι κριτικές μιλούν για ένα επαναστατικό, άκρως επίκαιρο επίτευγμα που κηρύσσει ελπίδα και γυναικεία ενδυνάμωση. Ανέσυρε δεξιοτεχνικά το vintage style των ασπρόμαυρων μεταπολεμικών κομεντί της πατρίδας της προσεγγίζοντας με ανάλαφρο χιούμορ, νοσταλγικές εικόνες και άφθονη μουσική πολύ σοβαρά κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Ο περίφημος ιταλικός νεορεαλισμός στη μεγάλη οθόνη βρίσκει τη συνέχειά του στις μέρες μας, δίχως να μυρίζει καθόλου… ναφθαλίνη. Το φινάλε μάλιστα θεωρείται απίστευτο.

Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Βαλέριο Μασταντρέα, Ρομάνα Ματζιόρα Βεργκάνο, Εμανουέλα Φανέλι. Όπως έχει δηλώσει η 50χρονη Κορτελέζι: «Το χιούμορ μπορεί να είναι ένα όχημα για να αφηγηθεί κανείς μια ιστορία που διαφορετικά θα απωθούσε τον κόσμο». 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View