FOOD

/

Συνταγή για σολομό με τραγανές πατάτες στο air fryer

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κοινοποίηση
Tweet

Μια υγιεινή και γρήγορη επιλογή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα

Συνταγή - Αυτό το πιάτο με σολομό και τραγανές πατάτες στο air fryer αποτελεί μια υγιεινή και γρήγορη επιλογή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.

Ο σολομός ψήνεται τέλεια στο air fryer, διατηρώντας την υγρασία και τη γεύση του, ενώ οι πατάτες γίνονται τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά.

Υλικά
400 γρ. πατάτες
Ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι (20 γρ.)
2 φιλέτα σολομού των 150 γρ. (με πέτσα, καθαρισμένα)
200 γρ. πράσινα σπαράγγια
1 λεμόνι

Οδηγίες

  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε τις πατάτες στο air fryer σε μία στρώση στους 180°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε, τις ανακατεύουμε με το θυμάρι και τις ξαναστρώνουμε σε μία στρώση. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τον σολομό και τα σπαράγγια. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού στο μπολ, περιχύνουμε με ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τα σπαράγγια σε μπουκιές και τα προσθέτουμε στο μπολ με τον σολομό. Ανακατεύουμε για να λαδωθούν.
  • Μόλις ψηθούν οι πατάτες, τοποθετούμε προσεκτικά τα φιλέτα σολομού από πάνω. Κόβουμε δύο λεπτές φέτες λεμόνι και τις τοποθετούμε πάνω σε κάθε φιλέτο.
  • Σκορπάμε τα σπαράγγια γύρω από τον σολομό και ψήνουμε στους 190°C για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
  • Μεταφέρουμε τον σολομό σε πιάτα σερβιρίσματος με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τις τραγανές πατάτες και τα σπαράγγια. Σερβίρουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα εποχής.
Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life