STYLE

/

Dolce e Gabbana: Φαντασμαγορική πατριδογνωσία στη Σαρδηνία, απίθανες εικόνες- όλα «στο χέρι»!

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Εχουν βαλθεί να δοξάσουν την παραδοσιακή χειροτεχνία της χώρας τους απ’ άκρη σ’ άκρη

Απόβαση στη Σαρδηνία για το διάσημο ιταλικό ντουέτο της alta moda, Dolce e Gabbana, που πάντα ξεσηκώνει τα βλέμματα με το μαξιμαλισμό, τη μεγαλοπρέπεια και τον υπερβολικό διάκοσμο των συλλογών του.

Αυτή τη φορά, το label έκανε απόβαση στη Σαρδηνία όπου παρουσίασε υψηλή ραπτική για γυναίκες και άνδρες, καθώς και την ειδική σειρά κοσμημάτων του. Τα περιοδικά μόδας θαμπώθηκαν ακόμα μια φορά από την ακαταμάχητη extravaganza των δημιουργιών του οίκου.

«Η ομορφιά είναι το σημαντικότερο πράγμα, πάντα, κάθε στιγμή, θέλω να περιστοιχίζομαι από αυτή» διαμήνυσε ο Domenico Dolce.  Kαι η ομορφιά πηγάζει κατά την άποψή του από τον πολιτισμό κάθε τόπου της Ιταλίας, τον πλούτο των λαικών φορεσιών και την παράδοση στη χειροτεχνία. Λέγεται πως κάθε εντυπωσιακό κομμάτι Dolce e Gabbana- κατά μέσο όρο-  απαιτεί 100 εργατoώρες για να ολοκληρωθεί... 

Στη Σαρδηνία πραγματοποίησαν shows στον αρχαιολογικό χώρο Νora με τα ρωμαικά συντρίμμια, αλλά και στο χωριό Forte.

Το φολκλόρ είχε όπως πάντα την τιμητική του. Για τις κυρίες τα πατρόν ήταν πιο χαλαρά, ρευστά και απλοποιημένα με τα στολίδια και τα βυζαντινού τύπου κοσμήματα να πρωταγωνιστούν. Με εμφανείς τις sixties και seventies επιρροές τα αιθέρια και δαντελένια πέπλα, έδωσαν στο θέαμα ποιητική διάσταση. Φρου- φρου στο λαιμό ή στα μανίκια, ακόμα και πολύχρωμα πανοφόρια με πολύχρωμα πλεκτά 3D στοιχεία καταχειροκροτήθηκαν. Σκουλαρίκια, κορσέδες, ζωνάρια, διαδήματα και πελώρια σκουλαρίκια ήταν σε αφθονία.

Σκηνικό μια εγκατάσταση από καθρέφτες του Καλιφορνέζου εικαστικού Phillip K. Smith III, που «σκίζει» στο Instagram. Eπίτιμες καλεσμένες οι Ναόμι Κάμπελ, Αλεσάντρα Αμπρόσιο, Χάλε Μπέιλι, Κίτι Σπένσερ.

Στους άνδρες βασική έμπνευση ήταν η μεγάλη γιορτή του Sant’Efisio, που γίνεται το Μάιο στο Κάλιαρι. Εδώ η σπανιόλικη αισθητική πρωταγωνιστεί λόγω της παράδοσης σε περίτεχνα εργόχειρα, κεντήματα, χαλιά. Παρουσιάστηκαν σκληρά και στατικά κομμάτια σαν μπούστα, πληθωρικές πουκαμίσες και μπέρτες, τριχωτά παλτό και λουλουδένιες λεπτομέρειες.

Ανάμεσα σε πελατεία πλούσιων και ισχυρών από Ινδία, Βραζιλία, Καζακστάν, Μεξικό παρέστη ο βαθύπλουτος Τζεφ Μπέζος από την Αμερική- καθώς στην επίδειξη συμμετείχε ο γιος της αγαπημένης του- αλλά και οι stars Tέο Τζέιμς, Λουσιέν Λαβισκοντ, Mικέλε Μορόνε, Μαλούμα.

 Απολαύστε τις φωτογραφίες.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View