ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Το... μυστήριο της “Σπασμένης στάμνας” έκανε στάση στο Διεθνές Φεστιβάλ

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε ΦΩΤΟ

Aπροσδόκητες κωμικές ανατροπές, συνεχείς παρεξηγήσεις, αναπόφευκτες συγκρούσεις και απίστευτοι χαρακτήρες, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα κωμωδίας και... μυστηρίου, προσφέροντας το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουλίου στο θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας που βρέθηκε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο μία από τις πιο γνωστές και αγαπητές κωμωδίες.

Η “Σπασμένη Στάμνα”του Χάινριχ Φον Κλάιστ  ανέβηκε για το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη και Σκηνογραφική - Ενδυματολογική Επιμέλεια Κατερίνας Σβορώνου.

Το έργο εκτυλίχθηκε  σε μια αίθουσα επαρχιακού δικαστηρίου με πρωταγωνιστές ένα  δικαστή που ήταν  ο πιο διεφθαρμένους απ’ όλους, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το κεφάλι του χτυπημένο και μελανιασμένο και την περούκα του να έχει χαθεί. Η αδιανόητη εμφάνισή του, όπως ανακαλύφθηκε  δεν ήταν άσχετη με την υπόθεση και τα γεγονότα που... διερευνήθηκαν στη δίκη. Η απάντηση στο ερώτημα  ποιος έσπασε μιά στάμνα στο δωμάτιο μιας νεαρής γυναίκας τις μεταμεσονυκτιες ώρες ήταν το ζητούμενο ενώ ο ίδιος ενεργούσε ύποτα τόσο πριν, όσο και στη διάρκεια της δίκης.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί Γιώργος Κιμούλης, Τζόυς Ευείδη, Αργύρης Αγγέλου, Λίλη Τσεσματζόγλου, Γιώργος Στριφτάρης, Βασίλης Γιακουμάρος, Βασίλης Πουλάκος.

Την παράσταση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος - Ενέργειας - Πρασίνου και Αθλητισμού Παναγιώτης (Τάκης) Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Εκ μέρους του Διέθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στους συντελεστές της παράστασης δόθηκε από μία συλλεκτική φιάλη Μαυροδάφνης της Achaia Clauss, την οποία η εταιρεία παρήγαγε σε περιορισμένο αριθμό για τον θεσμό.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture