ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Η ταινία «Οι άποικοι» στο Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Κοινοποίηση
Tweet

Την Τρίτη 16-7 στο νέο δημαρχείο της Πάτρας στο παλαιό Αρσάκειο στις 21.30

Ένα ιστορικό δράμα δοσμένο αριστουργηματικά από τον Χιλιανό δημιουργό Φελίπε Γκαλβέζ Αμπέρλε, θα απολαύσουν στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου 2024 οι φίλοι του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου στο αίθριο του νέου Δημαρχείου στη Μαιζώνος και Γκότση.

Τίτλος της ταινίας που μας μεταφέρει στη Χιλή του 19ου αιώνα «Οι άποικοι» (The Settlers). Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Φελίπε Γκαλβέζ συνθέτει μία αιματοβαμμένη, ωμή αντι-γουέστερν ιστορία, για να κάνει ένα πικρό, καυστικό σχόλιο για την Χιλιανή Ιστορία - τη γενοκτονία των ιθαγενών και τις θηριωδίες της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας.

Η ταινία

Τρεις ιππείς προσλαμβάνονται από έναν πλούσιο γαιοκτήμονα για να σημειώσουν την περίμετρο της εκτεταμένης περιουσίας του. Σύντομα, όμως, αυτή η διοικητική αποστολή θα μετατραπεί σ’ ένα αιματοβαμμένο κυνήγι των ιθαγενών της περιοχής.

Πρόκειται για ένα σκοτεινό, εικαστικά εκθαμβωτικό γουέστερν με στοιχεία ταινίας τρόμου. Ο Φελίπε Γκάλβες χρησιμοποιεί θαυμάσια τους κώδικες του σινεμά των ειδών για να ασκήσει κριτική στις θηριωδίες της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας που δεν μπορούμε – και δεν πρέπει– να ξεχάσουμε. Μ’ ένα μεγαλοπρεπές εικαστικό ύφος, βραδύκαυστους ρυθμούς, μυσταγωγική ατμόσφαιρα και μια ωμά ρεαλιστική, σκληρή απεικόνιση της βίας, το φιλμ αφηγείται μια ιστορία βουτηγμένη στο αίμα και στον θάνατο. Τη σφαγή των αυτοχθόνων της Χιλής από τους Ισπανούς γαιοκτήμονες.

Πρωταγωνιστούν οι: Mark Stanley, Camilo Arancibia, Benjamín Westfall, Alfredo Castro, Mishell Guaña.

Παραγωγή: Στέφανο Σεντίνι,  Σκηνοθεσία: Φελίπε Γκαλβέζ, Σενάριο: Φελίπε Γκαλβέζ, Αντόνια Γκιάρντι, Φωτογραφία: Σιμόν Ντε Αρκάντζελο, Μοντάζ: Μάθιου Τάπονιρ, Μουσική: Χάρι Αλλούτσε.

Πρωταγωνιστούν όπως προείπαμε, οι: Μαρκ Στάνλεϊ, Καμίλο Αρανσιμπία, Μπενιαμίν Γουέστφολκ, Αλφρέντο Κάστρο.

Διάρκεια: 97 λεπτά.

Στο rotten tomatoes το φιλμ συγκεντρώνει το υψηλό ποσοστό του 94%.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου στην Ανθούπολη και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 στην Παραλία Προαστείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για την ταινία στο σάιτ www.danaoscinema.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture