MORE SPORTS

/

ΠΑΡΙΣΙ 2024: Το πρώτο χρυσό στη Μογγολία για την καταπληκτική στολή- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Με περίπλοκα κεντημένα γιλέκα

Το διαδίκτυο επέλεξε τη νέα του αγαπημένη εθνική στολή στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024: τη Μογγολία.

Με περίπλοκα κεντημένα γιλέκα, πλισέ ρόμπες και αξεσουάρ εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ενδυμασία, τα ρούχα της τελετής έναρξης και λήξης της χώρας έχουν κατακλύσει τα social media από τότε που αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Τα σχέδια είναι έργο της Michel&Amazonka, μιας εταιρείας με έδρα το Ουλάν Μπατόρ που παράγει ρούχα υψηλής ραπτικής και έτοιμα ενδύματα που «εκφράζουν την ουσία της μογγολικής παράδοσης και κουλτούρας» σε αυτό που η μάρκα αποκαλεί «σύγχρονο φως».

Τα σχέδια ενσωματώνουν τα εθνικά χρώματα του μπλε, του κόκκινου και του λευκού, καθώς και διάφορα παραδοσιακά σχέδια και μοτίβα, συμπεριλαμβανομένου του συμβόλου «Soyombo» που εμφανίζεται στη σημαία της χώρας. 

Η εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδιά της μέσω μιας σειράς γυαλιστερών φωτογραφιών και μιας λήψης βίντεο που θυμίζει πολυτελή καμπάνια μόδας. Τα ρούχα των αθλητών συνοδεύονται από τελετουργικά σκουλαρίκια και κεντημένες τσάντες, ενώ οι άνδρες σημαιοφόροι θα φορούν καπέλο τοξοβολίας, ζώνη και παραδοσιακές μογγολικές μπότες.

Τα σχέδια ενσωματώνουν τα εθνικά χρώματα του μπλε, του κόκκινου και του λευκού, καθώς και διάφορα παραδοσιακά σχέδια και μοτίβα, συμπεριλαμβανομένου του συμβόλου «Soyombo» που εμφανίζεται στη σημαία της χώρας. Μοτίβα που συνδέονται με το Παρίσι και τους Αγώνες, συγκεκριμένα ο Πύργος του Άιφελ και η Ολυμπιακή φλόγα επίσης παρουσιάζονται.

Η κατασκευή των ρούχων χρειάστηκε κατά μέσο όρο 20 ώρες το καθένα, σύμφωνα με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Μογγολίας.

Οι στολές έχουν τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — ειδικά στο TikTok, όπου οι σχολιαστές της μόδας και του αθλητισμού χειροκρότησαν τα σχέδια. «Μόλις κέρδισαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν καν ξεκινήσουν», είπε ο συγγραφέας στυλ Ράιαν Γιπ σε ένα βίντεο που προβλήθηκε πάνω από 2 εκατομμύρια φορές.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports