SPOTLIGHT

/

Το βιβλίο «Hillbilly Elegy» του Τζέι Ντι Βανς και η ταινία του Ρον Χάουαρντ ξανά στο επίκεντρο της προσοχής

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Η ταινία που βασίστηκε στα απομνημονεύματα του Βανς, υποψηφίου πλέον αντιπροέδρου του Τραμπ, είχε διχάσει κοινό και κριτικούς το 2020

Το ενδιαφέρον για το βιβλίο «Hillbilly Elegy» του Τζέι Ντι Βανς (James David Vance) έχει φτάσει στα ύψη αφού ο συγγραφέας του και γερουσιαστής του Οχάιο, επιλέχθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό του πρώην προέδρου, και εκ νέου υποψηφίου με τους Ρεπουμπλικάνους, Ντόναλντ Τραμπ.

Τα απομνημονεύματα του Τζ. Ντ. Βανς που κυκλοφόρησαν το 2016 βρέθηκαν στο νούμερο ένα της λίστας των βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις στο Amazon.

Ταυτόχρονα η κινηματογραφική μεταφορά το 2020, την οποία ανέλαβε & σκηνοθέτησε ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ρον Χάουαρντ και πρωταγωνίστησαν η Έιμι Άνταμς και η Γκλεν Κλόουζ, η οποία μάλιστα ήταν και υποψήφια για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, ανεβαίνει στη λίστα των δημοφιλέστερων της πλατφόρμας του Netflix. Tέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της στην υπηρεσία streaming η ταινία βρέθηκε ξανά στη λίστα των κορυφαίων 10 και κατέλαβε την έκτη θέση, όπως σημειώνει το THR.

Η συγκεκριμένη ταινία είχε τότε διχάσει, είχε λάβει υποψηφιότητες και στα Χρυσά Βατόμουρα, ωστόσο το κοινωνικό της θέμα αποδείχθηκε πως είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο Βανς, 39 ετών (είναι γεννημένος στις 2 Αυγούστου του 1984), επιλέχθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ο Βανς εξελέγη στη Γερουσία το 2022 και εκπροσωπεί το Οχάιο και η πολιτική του εξέλιξη είναι πράγματι αξιοσημείωτη.

Ο Ρον Χάουαρντ, μιλώντας στο THR το 2022 πριν από την εκλογή του συγγραφέα είπε ότι «εξεπλάγην με μερικές από τις θέσεις που διατύπωσε ο Βανς και τις δηλώσεις που έκανε» αφού συνεργάστηκε μαζί του στην ταινία.

«Πάντα ήξερα ότι ήταν συντηρητικός, αλλά μου φάνηκε πολύ κεντροδεξιός, ένα είδος μετριοπαθούς στοχαστή» πρόσθεσε ο Ρον Χάουαρντ.

Ο Βανς στο βιβλίο αναφερόταν στο φτωχό οικογενειακό του περιβάλλον καθώς και στο πρόβλημα εξάρτησης από ουσίες της μητέρας του, η οποία ωστόσο τα τελευταία χρόνια είναι «καθαρή» και στηρίζει ακράδαντα την επιτυχημένη πολιτική ανέλιξη του γιου της.

Στην ταινία τον J. D. Vance είχε υποδυθεί ο Γκάμπριελ Μπάσο.

Έπαιζε επίσης η Χέιλι Μπένετ.

Η Glenn Close είχε προταθεί & για Χρυσή Σφαίρα καθώς και στα Screen Actors Guild Awards, ενώ η Έιμι Άνταμς στο ρόλο της μητέρας του Βανς, Beverly είχε προταθεί για το βραβείο καλύτερου α’ γυναικείου στα Screen Actors Guild Awards.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight