ΑΓΟΡΑ

/

Άσκηση στο σπίτι: πώς να ξεκινήσετε και να τη διατηρήσετε

Κοινοποίηση
Tweet

Συμβουλές για το πώς να το κάνετε

Η άσκηση στο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα: είναι δωρεάν και απαιτεί ελάχιστο χρόνο σε σύγκριση με τη μετακίνηση σε μαθήματα ή στο γυμναστήριο. Αυτό την καθιστά μια μακροπρόθεσμα βιώσιμη δραστηριότητα. Υπάρχει μόνο μια μικρή παγίδα - οι περισσότεροι από εμάς, παρ' όλα τα οφέλη, απλά δεν είμαστε σε θέση να ασχοληθούμε με την άσκηση στο σπίτι. Γι' αυτό γράψαμε συμβουλές για το πώς να το κάνετε.

Βρείτε μια άσκηση κατάλληλη για τη φυσική σας κατάσταση και τους στόχους σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξασκηθείτε στο σπίτι:

  • Δωρεάν βίντεο και προγράμματα άσκησης στο YouTube
  • Σχέδιο ασκήσεων (γράψτε τις ασκήσεις μόνοι σας ή βρείτε έμπνευση στο διαδίκτυο, για παράδειγμα εδώ)
  • Δωρεάν ή επί πληρωμή εφαρμογές άσκησης

Επιλέξτε όχι μόνο ανάλογα με το τι μπορεί να σας αρέσει (περισσότερα γι' αυτό στην επόμενη παράγραφο), αλλά και ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και τους στόχους σας. Αν δεν έχετε κάνει τίποτα για πολύ καιρό, ξεκινήστε εύκολα και μην μπείτε σε μεγάλες και απαιτητικές προπονήσεις με βαριά βάρη. Στην αρχή, 15 έως 20 λεπτά 2-3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά. Μπορείτε σταδιακά να αυξήσετε τη διάρκεια και τη συχνότητα των προπονήσεών σας.

Αρκεί να είναι μια προπόνηση που θα απολαύσετε!

Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι όταν πρόκειται για μακροχρόνια αντοχή, η απόλαυση της άσκησης είναι πιο σημαντική από τα ίδια τα αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, αν απολαμβάνετε την άσκηση, είναι πιο πιθανό να γίνει καθημερινό κομμάτι της ζωής σας. Τα αποτελέσματα (απώλεια βάρους, βελτίωση της φυσικής κατάστασης κ.λπ.) αποτελούν επίσης ισχυρό κίνητρο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είναι ασθενέστερα από την ίδια την απόλαυση της άσκησης.

Συμβουλές για κανάλια YouTube

  • Προπόνηση δύναμης: Caroline Girvan

H Ιρλανδή γυμνάστρια έχει ένα κανάλι γεμάτο με προπονήσεις διαφορετικού μήκους και ακόμη και πολλά ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής για μία έως έξι εβδομάδες. Απλά επιλέξτε αν θέλετε να γυμναστείτε με βαρύτερα βάρη ή με το ίδιο σας το σώμα. Πριν από λίγο καιρό, λάνσαρε επίσης την επί πληρωμή εφαρμογή της, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μια δοκιμαστική έκδοση 14 ημερών.

  • Γιόγκα: Γιόγκα με την Adrienne

Η Adrienne θα σας διδάξει πώς να δουλεύετε με την αναπνοή σας, να διαλογίζεστε και να αυξάνετε την ευλυγισία σας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 800 βίντεο διαφορετικής διάρκειας στο κανάλι της που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξασκηθείτε στη γιόγκα. Αν δεν έχετε κάποια εμπειρία με αυτή, η δασκάλα έχει μια σειρά που ονομάζεται Γιόγκα για αρχάριους και Βασικά στοιχεία της γιόγκα.

  • Χορεύοντας: Το σώμα της Τάρα

Αν σας αρέσει ο χορός, δείτε το κανάλι της Tara McCloud. Αυτή η Αμερικανίδα με τις γαλλικές ρίζες εργαζόταν ως μοντέλο, αλλά το 2021 άρχισε να κάνει βίντεο χορού στο YouTube. Έγινε αμέσως επιτυχία χάρη στην ποικιλομορφία της - Afrobeat, latin μουσική, reggaeton ή ακόμα και χορός σε μουσική από την αλλαγή της χιλιετίας. Αυτά είναι μόνο παραδείγματα των τύπων χορευτικών προπονήσεων που θα βρείτε στο καναλι της Tara.

Προσαρμόστε το σπίτι σας

Σκεφτείτε πού θα γυμνάζεστε στο σπίτι. Και προσαρμόστε το χώρο άσκησης, για παράδειγμα αγοράζοντας τα κατάλληλα έπιπλα. Προφανώς, αν πρέπει να μετακινείτε τα έπιπλα κάθε φορά, αυτό μπορεί να είναι ένας λόγος για να εγκαταλείψετε την άσκηση. Προμηθευτείτε τον βασικό εξοπλισμό που χρειάζεστε, όπως απλούς αλτήρες, λάστιχα, ένα στρώμα γιόγκα... Όλα μπορούν να βρεθούν φθηνότερα, για παράδειγμα σε ένα μεταχειρισμένο κατάστημα, οπότε μην ανησυχείτε για την ανάγκη μεγαλύτερης επένδυσης. Και τουλάχιστον στην αρχή μπορείτε να αντικαταστήσετε ο,τιδήποτε - μπάρες άρσης βαρών με μια καρέκλα ή ένα τραπέζι, αλτήρες με γεμάτα μπουκάλια PET. Σκεφτείτε που θα τοποθετήσετε τον εξοπλισμό, ώστε να μην γεμίζει τον εσωτερικό σας χώρο.

Κάντε την άσκηση αναπόσπαστο μέρος της ημέρας σας

Κανένας ενήλικας δεν αποφεύγει το βούρτσισμα των δοντιών του το πρωί ή το βράδυ. Ακόμα κι αν μπορεί να μην το απολαμβάνουμε, είναι απλώς μια δραστηριότητα που πρέπει να κάνουμε πάντα. Διότι ξέρουμε γιατί: βουρτσίζουμε τα δόντια μας για να τα διατηρήσουμε υγιή, να αποφύγουμε τα οδοντιατρικά τρυπάνια και να αποφύγουμε τα μεγάλα έξοδα που αυξάνονται με τον αριθμό των απαραίτητων επεμβάσεων. Το ίδιο συμβαίνει και με την άσκηση - αν θέλουμε να παραμείνουμε δραστήριοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και να ζήσουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, η σωματική δραστηριότητα είναι απλώς μια αναγκαιότητα. Επιπλέον, μας επιτρέπει να αντισταθμίσουμε τις αμαρτίες μας, όπως το να τρώμε ένα γλυκό μετά το μεσημεριανό γεύμα ή κρασί το βράδυ. Υιοθετήστε αυτή τη «νοοτροπία» ως δική σας και κερδίστε. Πιθανότατα δεν θα συμβεί αμέσως, αλλά με την πάροδο του χρόνου, η άσκηση στο σπίτι θα γίνει ένα εντελώς φυσικό μέρος της ημέρας σας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά