Το τραγούδι που συγκλόνισε με τη φωνή της Σελίν Ντιόν ξαναγαπήθηκε 70 χρόνια μετά την κυκλοφορία του
Ο θρύλος του λεγόμενου «σανσόν», δηλαδή της νοσταλγικής γαλλικής μπαλάντας, ζωντάνεψε μέσα από την συγκινητική ερμηνεία της Σελίν Ντιόν το βράδυ της Παρασκευής στο βροχερό, ολυμπιακό Παρίσι.
Η μικροσκοπική Εντιθ Πιαφ που «έφυγε» στα 48 της χρόνια, καταπονημένη από τις κακουχίες της ζωής, τους παράφορους έρωτες και τις εξαρτήσεις μνημονεύτηκε μεγαλειωδώς στο φινάλε της τελετής έναρξης και τα βίντεο «σκίζουν» στο διαδίκτυο. Οσοι ξανακούτε το τραγούδι «L'Hymne à l'amour» που ξαναβγήκε στο προσκήνιο, να ξέρετε πως ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διάσημης τραγουδίστριας μαζί με τα πασίγνωστα «La Vie en rose», «Non, je ne regrette rien», «Sous le ciel de Paris». Αποτελούν βαριά κληρονομιά στη γαλλική κουλτούρα μέσα από την τρυφερή βραχνάδα της φωνής της Πιαφ.
Η ντελικάτη και φιλάσθενη ντίβα μεγάλωσε με τη γιαγιά της, ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στη Νορμανδία καθώς ο ακροβάτης πατέρας της και η τραγουδίστρια σε καφέ, μαμά της, την είχαν εγκαταλείψει. Πέθανε πρόωρα το 1963, έχοντας όμως προλάβει να αναστατώσει το χώρο των βαριετέ δημιουργώντας «σχολή» και να παρηγορήσει τους συμπατριώτες της μέσα στο σκοτάδι του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Το συγκεκριμένο τραγούδι μάλιστα συνδέθηκε με το μεγαλύτερο ερωτικό της πάθος, τον πυγμάχο Μισέλ Σερντάν. Ηταν μια θυελλώδης σχέση που απασχόλησε έντονα τον Τύπο. Νωρίτερα, η Πιαφ σε πέρασμά της από την Αθήνα είχε φλερτάρει και τον 25χρονο τότε Δημήτρη Χορν!
Το L'Hymne à l'amour που απευθύνεται στον άντρα που αγαπάει μια γυναίκα, το είχε αφιερώσει πάντως στο Σερντάν. Πρωτοσυναντήθηκαν το 1948, σε συναυλία στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο μιας τουρνέ της. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας αν και εκείνος ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος «Υπάρχει η Edith Piaf και είμαι τυχερός εγώ, ένας φτωχός βίαιος μποξέρ, που με αγαπάει».
Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε η ίδια Πιαφ στο σπίτι της στο Boulogne-Billancourt που απέκτησε μαζί με τον Σερντάν. Η μουσική είναι της Marguerite Monnot, στενής συνεργατιδάς της από το 1936.
Η πρώτη φορά που ερμήνευσε το τραγούδι που αφιέρωσε στον αγαπημένο της ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου του 1949 μπροστά στο κοινό της Νέας Υόρκης στο καμπαρέ Versailles. Στις 28 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, ενώ τον είχε παρακαλέσει να την ακολουθήσει στη Βόρεια Αμερική, έμαθε πως το αεροπλάνο του συνετρίβη στις Αζόρες. Λέγεται πως η Πιαφ δεν ξεπέρασε ποτέ αυτό το χαμό, παρά την άτακτη ερωτική της ζωή. Οι στίχοι «γιατί θα πέθαινα κι εγώ» αποδείχθηκαν άλλωστε προφητικοί, καθώς έκτοτε εμφανιζόταν δημοσίως όλοι και πιο βασανισμένη.
Θυμίζουμε πως πολλοί από μας είδαμε την εξαιρετική αποτύπωση της τραγικής ζωής της στο εκράν, στην «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» (2006), ταινία η οποία χάρισε στη Μαριόν Κοτιγιάρ το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου.
Σελίν Ντιόν: Προσηλωμένη στο Dior style η super star των Ολυμπιακών του Παρισιού
Αθηνά Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα: Ποζάρουν αγκαλιασμένοι στην Ίμπιζα
H Lady Gaga αρραβωνιάστηκε για τρίτη φορά: Το αποκάλυψε κατά λάθος στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr