ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 1-8 στις Ελληνικές αίθουσες η Γαλλική κωμωδία "Τύχη να σου Πετύχει"

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Μία γεμάτη σκαμπανεβάσματα μαύρη κωμωδία που εξερευνά το θέμα του αιφνίδιου πλουτισμού και των αναπάντεχων συνεπειών του - Το σενάριο & η σκηνοθεσία είναι των Maxime Govare, Romain Choay

H Γαλλική κωμωδία  με τίτλο «Τύχη να σου Πετύχει – Lucky Winners» σε σενάριο και σκηνοθεσία του 43χρονου Maxime Govare και του Romain Choay, βγαίνει αυτή την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2024 στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood.

1 πιθανότητα στις 19 εκατομμύρια! Πιο πιθανό είναι να σε χτυπήσει μετεωρίτης παρά να κερδίσεις το λόττο. Για τους τυχερούς νικητές της ταινίας, το όνειρο μεταμορφώνεται γρήγορα σε έναν εκρηκτικό και ξεκαρδιστικό εφιάλτη.

Μία γεμάτη σκαμπανεβάσματα μαύρη κωμωδία που εξερευνά το θέμα του αιφνίδιου πλουτισμού και των αναπάντεχων συνεπειών του.

Στην ταινία σε σκηνοθεσία των Maxime Govare και Romain Choay πρωταγωνιστούν οι Fabrice Eboué, Audrey Lamy, Anouk Grinberg, Louise Coldefy, Sami Outalbali, Victor Meutelet και Pauline Clément.

Με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe Media της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διάρκεια: 103 λεπτά.

Στο ερώτημα πώς προέκυψε η ιδέα να κάνουν οι Maxime Govare και Romain Choay μία ταινία για ανθρώπους που κερδίζουν το λόττο, απήντησαν:

Maxime Govare: Θέλαμε να διηγηθούμε μια ιστορία για κάτι που μπορεί να ανατρέψει εντελώς την ανθρώπινη φύση και όλα τα συστήματα αξιών της. Τα χρήματα που έρχονται ουρανοκατέβατα χάρη σε ένα τυχερό παιχνίδι, όπως το λόττο, ήταν η τέλεια περίσταση.

Romain Choay: Πρόκειται για μία εξωφρενική ιστορία που συμβαίνει σε συνηθισμένους ανθρώπους. Το να κερδίσεις το λαχείο είναι σαν επιταχυντής σωματιδίων. Η ζωή σου αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη.

Αλλά στην ταινία σας, η τύχη στο λόττο εξελίσσεται σε εφιάλτης... Για ποιο λόγο πήρατε αυτή την απόφαση;

Maxime: Καταρχήν δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ξέρουμε για παράδειγμα ότι το 50% των ανθρώπων που κέρδισαν κατέληξαν με κατεστραμμένες ζωές μέσα σε τέσσερα χρόνια. Είναι πολλά χρήματα σε μία στιγμή για ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Έχουμε επίσης το παράδειγμα ενός κωμικού που γνωρίζουμε, του οποίου η γυναίκα έπαιζε λόττο με δύο κολλητές της. Είχαν αγοράσει τρία διαφορετικά δελτία, αλλά εκείνη ήταν η μόνη με τα τυχερά νούμερα και οι φίλες της ήθελαν να μοιραστεί τα κέρδη στα τρία, πράγμα αλλόκοτο. Την ίδια μέρα που κέρδισε 1,5 εκατομμύριο, έχασε τις καλύτερες φίλες της.

Romain: Θέλαμε να κάνουμε μία ταινία που θα ήταν απολαυστική για τους θεατές, με συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και δόσεις ειρωνείας.

Maxime: Είναι πράγματα που έχουμε ακούσει και πράγματα που έχουμε παραλλάξει.

Romain: Αλλά τίποτα δεν είναι πραγματικά βασισμένο σε αληθινές ιστορίες. Είναι όλα επινοημένα.

Η ταινία έχει βαθμολογία 6.3/10 στο IMDb.

Το φιλμ πιθανότατα να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture