ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Εξολοθρεύτηκε ο «αρχιτέκτονας» της επίθεσης της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου

Κοινοποίηση
Tweet

Τι ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εξολοθρεύτηκε ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, σε αεροπορική επιδρομή.

Ο διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ σκοτώθηκε σε επίθεση στη Γάζα τον περασμένο μήνα, επιβεβαιώνουν οι IDF. 

Υπήρξε αρχιτέκτονας της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, της φονικότερης επίθεσης στην ιστορία της χώρας, όταν περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 251 άλλοι σύρθηκαν στη Γάζα ως όμηροι, σημειώνουν.

Ο 58χρονος Ντέιφ, ο οποίος διοικούσε τις τάξεις της Χαμάς για πάνω από δύο δεκαετίες και ήταν καταζητούμενους από το Ισραήλ.

Τι έχει γίνει γνωστό για την επιχείρηση του Ισραήλ 
 

Ο 58χρονος Ντέιφ, ο οποίος διοικούσε τις τάξεις της Χαμάς για πάνω από δύο δεκαετίες και ήταν καταζητούμενους από το Ισραήλ.

Ο Ντέιφ έγινε στόχος επίθεσης σε ένα συγκρότημα που ανήκε στον Ραφάα Σάλαμεχ, τον διοικητή της ταξιαρχίας Χαν Γιουνίς της Χαμάς, στις 13 Ιουλίου. Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη περιπολούσαν στο συγκρότημα επί μισή ημέρα πριν από την εκτέλεση του πλήγματος, αφού οι IDF είχαν τις πρώτες ενδείξεις ότι ο Ντέιφ είχε συναντηθεί με τον Σαλαμέχ, όπως αναφέρει το Times of Israel. 

Μόλις επιβεβαιώθηκε από τον στρατό η πληροφορία ότι ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς είχε φθάσει στο συγκρότημα, δόθηκε στα αεροσκάφη η εντολή για το χτύπημα, το οποίο εκτελέστηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Σήμερα, επιβεβαιώθηκε επίσημα πως ο Ντέιφ είναι νεκρός. 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις