TRAVEL

/

Στην Λευκάδα θα βρεις από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε ΦΩΤΟ

Λευκάδα, παραλίες! Τα νησιά του Ιονίου προσελκύουν κάθε χρόνο πάμπολλους επισκέπτες για τις καλοκαιρινές εκδρομές του για το μοναδικό φυσικό τοπίο και τις υπέροχες παραλίες τους.

Η Λευκάδα δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση του μοναδικού αυτού κανόνα – πόσω μάλλον όταν είναι ένα νησί στο οποίο μπορείς να φτάσεις οδικώς.

Για να βρεθείς σε μια απ´ τις υπέροχες παραλίες της αρκεί να διασχίσεις με το αυτοκίνητο σου τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, την υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας- Ακτίου ή την Εγνατία Οδό. Συχνές διαδρομές εκτελεί και το ΚΤΕΛ Λευκάδας με διαδρομή περίπου πέντε ωρών απ´την Αθήνα, ενώ αν βρίσκεσαι Πρέβεζα απέχεις μόλις 30 λεπτά.

Πόρτο Κατσίκι: Για την παραλία Πόρτο Κατσίκι η φήμη προηγείται του ονόματός της, αφού θεωρείται μια απ’ τις καλύτερες ακρογιαλιές ολόκληρης της Μεσογείου.

Θα την βρεις στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, μια ώρα απόσταση απ’ το κέντρο, προτίμησε να ακολουθήσεις την παραλιακή διαδρομή. Μόλις φτάσεις θα αντικρίσεις πυκνή βλάστηση και 100 σκαλισμένα σκαλιά, ένας παράδεισος επί γης.

Η ακτή της είναι στρωμένη από μικρές πέτρες ενώ τα γαλαζοπράσινα βαθιά νερά της και οι βράχοι που την περικυκλώνουν, την κάνουν σίγουρα ένα απ’ τα πιο γραφικά μέρη για να κολυμπήσεις.

Η παραλία είναι ανοργάνωτη γι’ αυτό φρόντισε να έχεις τα προβλεπόμενα. Μπορείς, αν το επιθυμείς, να παραγγείλεις τα ροφήματα σου στην παραλία απ’ το μαγαζί στην πάνω μεριά του δρόμου, ενώ υπάρχει η επιλογή χώρου στάθμευσης επί πληρωμή.

Εγκρεμνοί: Οι Εγκρεμνοί είναι μια παραλία διάσημη για το φυσικό της τοπίο που κόβει την ανάσα. Τα νερά της είναι στην απόχρωση του γαλαζοπράσινου και έχει πάρει το όνομα της απ’ τους καθηλωτικούς βράχους που την περιστοιχίζουν. Κάτω απ’ τα πόδια σου θα βρεις χρυσή άμμο, ενώ στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες για να νοικιάσεις. Μπορείς να την προσεγγίσεις με σκάφος μέσω θαλάσσης, είτε οδικώς. Απ’ το σημείο στάθμευσης θα χρειαστεί να περπατήσεις περίπου ενάμιση χιλιόμετρο και ύστερα να κατέβεις 400 σκαλοπάτια. Φρόντισε να προμηθευτείς άφθονο νερό, απ’ το beach bar που θα βρεις, πριν την κατάβαση αλλά και για όλη την παραμονή σου και να μην έχεις μαζί σου βαριές αποσκευές.

Κάθισμα: Σε απόσταση 15 χιλιομέτρων δυτικά της Λευκάδας, σε μια διαδρομή από κατάφυτα μικρά χωριά θα βρεις την παραλία κάθισμα. Εκεί θα περπατήσεις σε αμμουδερή ακτή και θα κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά.Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, ενώ υπάρχει μαγαζί εστίασης γεγονός που την κάνει δημοφιλή στον κόσμο και ειδικότερα νεαρότερης ηλικίας. Εκτός απ’ την ομορφιά του, το Κάθισμα είναι γνωστό και για όσους αγαπούν την αδρεναλίνη και ειδικά το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Μικρός Γιαλός: Στη νότια πλευρά του νησιού στην κάτω μεριά του χωριού Πόρος, θα αντικρίσεις την παραλία Μικρός Γιαλός. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για την καλοκαιρινή σου χαλάρωση, αφού βρίσκεται σχεδόν απομονωμένη, μέσα στα βουνά που την περικυκλώνουν. Η θέση της μάλιστα, την προστατεύει απ’ τους ανέμους, προσφέροντας της νηνεμία στα νερά της. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ κοντά της θα βρεις εστιατόρια και καφετέριες.

Βασιλική: Η παραλία βασιλική βρίσκεται στο κέντρο του ομώνυμου γραφικού χωριού, όπου μπορείς να βρεις ποικιλία από μαγαζιά . Στην ακτή της θα βρεις βότσαλα, όσο όμως προχωράς στα ρηχά νερά της θα βρίσκεις αμμουδιά, γεγονός που την κάνει κατάλληλη και για μικρότερα παιδιά, συγκεκριμένα στην πλευρά προς το λιμάνι. Η Βασιλική είναι τόπος συνάντησης όσων λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ και ειδικότερα το wind surfing, γι’ αυτό συνήθως την επισκέπτεται αρκετός αέρας.

Αγιοφύλλι: Η παραλία Αγιοφύλλι, τοποθετείται στην νότια μεριά του νησιού, στο ενδιάμεσο της Βασιλικής και της Αμμούσσω. Μπορείς να φτάσεις μέσω της θαλάσσιας οδού απ’ το λιμανάκι της Βασιλικής, είτε με το αυτοκίνητο μέσω ενός χωματόδρομου. Η ακτή της είναι βοτσαλωτή, ενώ θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου ομπρέλα για σκιά. Παρότι δεν είναι πλήρως οργανωμένη εκεί θα βρεις μια καντίνα για να εξασφαλίσεις σνακ και ποτά. Έχε στο νου σου ότι την εποχή Ιουλίου και Αυγούστου πρέπει να την επισκεφτείς από νωρίς, αφού έχει υψηλή κινητικότητα.

Μύλος: Είκοσι λεπτά περπάτημα στη φύση με αθλητικά ρούχα και παπούτσια, στο μονοπάτι του Αγίου Νικήτα, είναι ικανά να σε μεταφέρουν σ’ αυτήν την υπέροχη παραλία με τα καταγάλανα νερά. Αλλιώς μπορείς να προτιμήσεις την διαδρομή με το καραβάκι. Κατά μήκος της θα βρεις ψιλό βότσαλο, ενώ τα νερά της είναι σχετικά βαθιά και κυματώδη. Η παραλία του Μύλου είναι ανοργάνωτη γι’ αυτό φρόντισε να έχεις τις απαιτούμενες προμήθειες.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life