CINEFIL

/

Το πρόγραμμα προβολών στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο έως και τις 14-8-2024

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Από τη Δευτέρα 5-8 έως και την Τετάρτη 7-8, δύο ταινίες, το παιδικό "Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική" και ο "Νυχτερινός εκφωνητής" ενώ δύο ταινίες και από την Πέμπτη 8 έως την Κυριακή 11-8

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα προβολών στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο (τηλ. 2610994765) έως τις 14/8/2024 περιλαμβάνοντας παιδικές ταινίες, μία ελληνική του Ρένου Χαραλαμπίδη αλλά και Γαλλική κωμωδία & μία Αμερικάνικη κοινωνικοδραματική ταινία με πολύ καλό καστ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το εξής:

Aπό τη Δευτέρα 5/8 έως και την Τετάρτη 7/8, δύο προβολές, στις 20:45 η παιδική ανιμέισον ταινία «Ο ΠΑΝΤΑ-ΠΑΝΓΚ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ» και στις 22.40 το Ελληνικό φιλμ «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη.

«Ο ΠΑΝΤΑ-ΠΑΝΓΚ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ»

Διάρκεια: 89 λεπτά

Κατηγορία: Κινούμενα σχέδια

Σκηνοθεσία: Κάρστεν Κίλεριχ, Ρίτσαρντ Κλάους

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Maurits Delchot, Thom Hoffman, Silas Lekgoathi, Namisa Mdalose.

Σενάριο: Κάρστεν Κίλεριχ, Ρίτσαρντ Κλάους, Ρομπ Σπάρκλινγκ

Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και του κροκόδειλου συνεργού του.

Στο ταξίδι του, θα ανακαλύψει έναν άγνωστο για εκείνο κόσμο και θα έρθει αντιμέτωπο με απειλές που ούτε μπορούσε να φανταστεί! Μια υπέροχη ταινία για όλη την οικογένεια.

Διανομή από την The  Film  Group.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια, ακούγονται οι ηθοποιοί:

Τόνια Μαράκη, Δημήτρης Δρίβας, Μαριλένα Λιακοπούλου, Μυρτώ Ναούμ, Κωνσταντίνος Στελλούδης, Εβίνα Χριστογιαννοπούλου, Δημήτρης Κανέλλος, Τάκης Σακελλαρίου, Κώστας Τερζάκης, Νατάσσα Κομματά, Γιώργος Σκιαδάς.

Χώρα Παραγωγής: Ολλανδία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία.

Ώρα έναρξης: 22:40

«ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ»

Ηθοποιοί: Ελευθερία Στάμου,  Μαργαρίτα Αμαραντίδη,  Ρένος Χαραλαμπίδης

Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης

Είδος: Δραματική και ρομαντική κομεντί

Κατάλληλη για όλους (Κ)

Ένας βετεράνος νυχτερινός ραδιοφωνικός εκφωνητής την βραδιά που γίνεται 50 και συνειδητοποιεί με αμηχανία ότι πια δεν συγκαταλέγεται στους νέους, ξετυλίγει στον αέρα τη ζωή του.

Άξονας της εκπομπής είναι η αναζήτησης ενός ξεχασμένου έρωτα σε εκκρεμότητα από την εποχή που υπηρετούσε ως εύζωνας, μέσα από τα ερωτικά και όχι μόνο μηνύματα που διέσωσε ένας παλιός τηλεφωνητής. Βγάζοντας στον αέρα τα παθιασμένα ηχογραφημένα μηνύματα από τις αρχές του ‘90, θα προσπαθήσει να εντοπίσει αυτήν την γυναίκα και να την πείσει από το μικρόφωνο να του τηλεφωνήσει.

Η ταινία "Νυχτερινός Εκφωνητής" που έχει πάρει ιδιαίτερα θετικές κριτικές, είχε κόψει έως και τις 28/7, πανελλαδικά 15.023 εισιτήρια.

Από την Πέμπτη 8/8 έως την Κυριακή 11/8, δύο προβολές:

Ώρα έναρξης 20:45

«ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ - Giants of la mancha»

Διάρκεια: 88 λεπτά

Κατηγορία: Κινούμενα σχέδια

Σκηνοθεσία: Γκονζάλο Γκουτιέρεζ

Σενάριο: Γκονζάλο Γκουτιέρεζ, Πάμπλο Μπιόντι, Κάρλος Κότκιν

Χρονολογία Παραγωγής: 2024

Χώρα: Αργεντινή

Γλώσσα: Ισπανικά.

Ο Αλφόνσο Κιχώτης είναι ένα 11χρονο αγόρι με τεράστια φαντασία. Ως απόγονος και νόμιμος κληρονόμος του Δον Κιχώτη και όπως ακριβώς ο προ-προ-προ-προ-προ-προπάππους του, πολεμάει συνεχώς τέρατα -τα οποία κανείς άλλος δε μπορεί να δει- για να σώσει την πόλη του, τη Λα Μάντσα. Ο μοναδικός του φίλος, ο Πάντσο Πάντσα, μένει ακριβώς δίπλα στο δικό του σπίτι, όμως η φιλία τους είναι μυστικό, μιας και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε διαμάχη. Καθώς μια δυσοίωνη καταιγίδα πλησιάζει τη Λα Μάντσα, ένας μυστήριος επιχειρηματίας ονόματι Καράσκο επισκέπτεται όλα τα σπίτια στην πόλη για να τους πείσει να πουλήσουν τα σπίτια τους και να μετακομίσουν σε ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών. Ο μόνος που πιστεύει ότι κάτι περίεργο κρύβεται πίσω από την καταιγίδα είναι ο Αλφόνσο. Επιστρατεύει τη βοήθεια του Πάντσο και της κοινής τους φίλης, Βικτόρια για να πάνε στο δάσος της Λα Μάντσα για να πιάσουν το τέρας που ο Αλφόνσο πιστεύει ότι ευθύνεται για την καταιγίδα. Παρά το γεγονός ότι ο Πάντσο και η Βικτόρια δεν πολυ-πιστεύουν την ιστορία του Αλφόνσο, οι τρεις φίλοι ξεκινούν αυτή την αποστολή, με τον Καράσκο να τους ακολουθεί, προσπαθώντας να τους σταματήσει πάση θυσία…

Διανομή από τη Rosebud.21.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:40

«Μόνοι στη Νέα Υόρκη - Daddio»

Διάρκεια: 100 λεπτά

Κατηγορία: Δράμα

Σκηνοθεσία: Κρίστι Χολ

Παίζουν η Ντακότα Τζόνσον, ο 63χρονος Σον Πεν και οι Σάννον Γκάννον, Marcos A. Gonzalez.

Σενάριο: Κρίστι Χολ

Χρονολογία Παραγωγής: 2023

Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ

Διανομή από την Σπέντζος Φιλμ.

Νέα Υόρκη. Αεροδρόμιο JFK. Μια νεαρή γυναίκα μπαίνει στο πίσω κάθισμα ενός κίτρινου ταξί, ο ταξιτζής ξεκινάει την κούρσα, και καθώς οι δυο τους κατευθύνονται τη νύχτα προς το Μανχάταν... ξεκινούν την πιο απροσδόκητη συζήτηση. Εκεί που ο Locke συναντά το Lost in Translation και το Closer, αυτή η εξαιρετικά περιεκτική μελέτη χαρακτήρων -- που περικλείεται σε μία μόνο βόλτα με το ταξί -- εξερευνά την πολυπλοκότητα που συνδέεται με τα μυστικά που κρατάμε, ιδιαίτερα εκείνα που είναι κλειδωμένα στα τηλέφωνά μας. Έχει να κάνει με την αλήθεια και την ψευδαίσθηση, το πώς αντικαθιστούμε τόσο αβίαστα το ένα με το άλλο λόγω επιβίωσης. Αφορά τις οδυνηρές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εκδηλωθούν τα τραύματα του παρελθόντος με τον πιο βαθύ τρόπο. Αλλά κυρίως, γιορτάζει τη δύναμη που βρίσκεται σε εκείνες τις σπάνιες στιγμές καθαρής ανθρώπινης σύνδεσης, ακόμη και με το πιο απίθανο άτομο, σε αυτήν την κατά τα άλλα καταστροφικά απομονωμένη και επικίνδυνα αποσυνδεδεμένη ύπαρξη.

Ένα αστικό road movie με τον βραβευμένο με 2 Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου, Σον Πεν ("Σκοτεινό Ποτάμι" και "Milk) και την Ντακότα Τζόνσον, η οποία & προσέγγισε τον Σον Πεν για να συνεργαστούν με βάση το συγκεκριμένο σενάριο. Μια νεαρή γυναίκα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και παίρνει ταξί, προσδοκώντας πως θα ακολουθήσει μια τυπική κούρσα. Γρήγορα, ωστόσο, ο ταξιτζής ξεκινά μια συζήτηση που οδηγείται σε εντελώς απρόβλεπτα μονοπάτια, καθώς μακραίνει η νύχτα και οι δυο τους διασχίζουν τους δρόμους του Μανχάταν.

Η ταινία στο ξεκίνημα προβολής της το 4ήμερο 1-4/8/2024 έκοψε σε 15 αίθουσες πανελλαδικά, 3.224 εισιτήρια.

Από τη Δευτέρα 12/8 έως και την Τετάρτη 14/8/2024 στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο θα προβάλλεται με ώρα έναρξης 21:30 η Γαλλικής παραγωγής κωμωδία «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΟΙ - Cocorico».

Γαλλία, 2024, έγχρωμο

Παραγωγή: Τιερί Ντεμισέλ, Ζουλιέν Ερβέ

Σκηνοθεσία: Ζουλιέν Ερβέ

Σενάριο: Ζουλιέν Ερβέ

Φωτογραφία: Ζερόμ Αλμερά

Μοντάζ: Στεφάν Κουτουριέρ

Μουσική: Ματέι Μπρατεσκό

Πρωταγωνιστούν οι: Κριστιάν Κλαβιέ, Ντιντιέ Μπουρντόν, Σιλβί Τεστούντ, Μαριάν Ντενικούρ.

Διάρκεια: 93 λεπτά

Γλώσσα: Γαλλικά

Υπότιτλοι: Ελληνικά.

Καθώς θέλουν να παντρευτούν και να πάρουν την έγκριση των γονιών τους, η Άλις και ο Φρανσουά οργανώνουν μια συνάντηση μεταξύ των δύο οικογενειών τους, που προέρχονται από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα. Για την περίσταση, η Άλις αποφασίζει να προσφέρει στους γονείς εξετάσεις DNA. Τα αποτελέσματα θα ανατινάξουν τις βεβαιότητες όλων! Τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο για έναν συντηρητικό αστό να μάθει ότι δεν είναι 100% Γάλλος, ή για έναν περήφανο Γάλλο πωλητή αυτοκινήτων ότι έχει πραγματικά γερμανική καταγωγή;

Διανομή από την Σπέντζος Φιλμ.

Έως και τις 4/8/2024 η Γαλλική αυτή κωμωδία έχει κόψει πανελλαδικά 20.013 εισιτήρια.

www.cinekastro.wordpress.com

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Cinefil