ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Louis Vuitton: Γιορτάζει το ανεπανάληπτο θρίαμβο του Leon Merchant, που τρέλανε το Παρίσι

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

O 22χρονος κολυμβητής χάρισε 4 χρυσά μετάλλια στη Γαλλία και θεωρείται ο Ευρωπαίος διάδοχος του Μάικλ Φελπς

O πανίσχυρος όμιλος υπερπολυτελών ειδών LVMΗ, επίσημος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, «αγκαλιάζει» τα μεγαλύτερα ονόματα του γαλλικού αθλητισμού για τις καμπάνιες του.

Ευνοούμενός του, αυτές τις μέρες, δεν μπορεί να είναι άλλος από τον 22χρονο κολυμβητή- φαινόμενο Leon Merchant, που θεωρείται διάδοχος του θρυλικού Μάικλ Φελπς και χάρισε στη Γαλλία 4 χρυσά μετάλλια. Ο νεαρός πρωταθλητής γνώρισε δικαιωματικά την αποθέωση από τους συμπατριώτες του και έκανε το γύρω του θριάμβου μετά από κάθε αγώνα- άλλωστε ακόμα και ο πρόεδρος Μακρόν ήταν εκεί, ανάμεσα στους χειροκροτητές του. Ο τετραπλός του άθλος αποτελεί αδιαμφισβήτητα το καμάρι ανάμεσα σε όλες τις νίκες της γαλλικής συμμετοχής, καθώς η οικοδέσποινα χώρα συγκαταλέγεται στην 5αδα με τις περισσότερες διακρίσεις, μετά από Αμερική και Κίνα.

Βέβαια οι θρίαμβος του Merchant ήταν λίγο- πολύ αναμενόμενος καθώς η σχετική φωτογράφιση και το διαφημιστικό φιλμάκι της Louis Vuitton προηγήθηκε των πανηγυρισμών στο βάθρο. Είχε παρουσιαστεί ως ambassador μαζί με τους Antoine Dupont του ράγκμπι, τον Enzo Lefort  της ξιφασκίας και τον Timothée Adolphe των Παραολυμπιακών πριν την έναρξη.(Αντίστοιχη τακτική  με επιφανείς αθλητές ως πρεσβευτές ακολουθεί και ο οίκος Dior πάντως).

Στην περίπτωση Merchand βέβαια η Louis Vuitton έπεσε διάνα. Δεν είχει ξαναγίνει τέτοιο επίτευγμα. Κέρδισε στα 200 μέτρα πεταλούδα και στα 200 μέτρα πρόσθιο το ίδιο βράδυ (αυτό δεν το είχε κατορθώσει ούτε ο Φελπς). Ακολούθησε το τρίτο του ατομικό χρυσό μετάλλιο στα 200 και μετά το τέταρτο στα 400, στη μικτή ατομική κατηγορία. Συνέβαλε και στο χάλκινο μετάλλιο (4Χ100 μικτή ομαδική) για τη Γαλλία.

Θεωρείται πλέον ο αδιαμφισβήτητος super star στην παγκόσμια κολύμβηση και ένα από τα «πρόσωπα» των φετινών Ολυμπιακών. Απανωτά είναι τα διεθνή δημοσιεύματα για τον απίθανο «βασιλιά της πισίνας», ο οποίος αυτή τη φορά προέρχεται από τη γηραιά ήπειρο. Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι μαντεύουν πως η δημοτικότητά του ενδέχεται να ξεπεράσει στο γαλλικό έδαφος ακόμα και τον «Ζιζού»- Ζινεντίν Ζιντάν.

Πριν δυο μήνες έκλεισε τα 22. Γεννήθηκε στην Τουλούζη από γονείς κολυμβητές, που έχουν επίσης στο βιογραφικό τους διακρίσεις και συμμετοχές στους Ολυμπιακούς. Ο  Léon αρχικά σκεφτόταν καριέρα σε τζούντο και ράγκμπι, πριν ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση.  Το 2019 στέφθηκε πρωταθλητής Γαλλίας στα 200 μέτρα πεταλούδα στη Ρεν-  πρώτος Γάλλος που κατακτά έναν τέτοιο τίτλο σε ηλικία 17 ετών. Λίγους μήνες αργότερα, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ. μεικτής και στα 200 μ. πρόσθιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης στη Βουδαπέστη το 2022, έφυγε με τρία μετάλλια, δύο εκ των οποίων ήταν χρυσά.

Για όσους δεν τοχουν τόσο με τα γαλλικά, το όνομά του προφέρεται κάπου ανάμεσα σε «Μαρσάν» και «Μαρσόν». Όπως φαίνεται η τεράστια προβολή της Louis Vuitton στην τελετή έναρξης και οι logo θήκες με τα μετάλλια δεν ήταν αρκετά για την διάσημη αυτοκρατορία. Ηθελε δικό της και τον χρυσό υπεραθλητή.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports