ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Καστοριά μετέβη ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην ιερά πανήγυρη του Αγίου Νικάνορος

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Ο κ.κ. Χρυσόστομος παρέστη τόσο στον εσπερινό το απόγευμα της Τρίτης όσο και στην Θεία λειτουργία το πρωί της Τετάρτης 7-8 όπου και κήρυξε το Θείο λόγο

Στην όμορφη Καστοριά ταξίδεψε από την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024 ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος για να παραστεί στις λαμπρές εκδηλώσεις της τοπικής Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς επί τη μνήμη του ντόπιου, θαυματουργού Αγίου Νικάνορος.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος και από τον Διάκονο Σεραφείμ, παρέστη τόσο κατά τον πανηγυρικό εσπερινό το απόγευμα της Τρίτης όσο και στην πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία το πρωί της Τετάρτης 7-8 που μάλιστα αναμεταδόθηκε & από τον τηλεοπτικό σταθμό της Μητροπόλεως Πατρών «Λύχνος».

Όπως διαβάσαμε στο τοπικό σάιτ kastoria365.gr απ’ όπου και οι φωτ., με λαμπρότητα και  με χριστιανική κατάνυξη, με την παρουσία τριών Μητροπολιτών (του Καστοριάς κ. Καλλίνικου, του Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου), του αρχηγού του ΓΕΣ, τοπικών φορέων, του Δημάρχου Καστοριάς, κ. Γιάννη Κορεντσίδη, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων της Καστοριάς, του Διευθυντή της Αστυνομίας Καστοριάς, αγήματος του στρατού και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις τιμώντας την μνήμη του θαυματουργού Αγίου Νικάνορα.

Πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου ενώ ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ήταν αυτός που κήρυξε το Θείο λόγο το πρωί της Τετάρτης στην Θεία λειτουργία αναφερόμενος και στο μεγάλο θαύμα του Αγίου το 1908 που είχε σώσει τα παιδιά της περιοχής. Μάλιστα ο κ.κ. Χρυσόστομος εξέφρασε δημοσίως την συγκίνηση και ξεχωριστή χαρά του στη στιγμή προς το τέλος της Θείας λειτουργίας που όλα τα παριστάμενα παιδιά πήγαν μπροστά, κοντά στο ιερό και γονάτισαν για να λάβουν ευλογία.

Τέλος όπως διαβάσαμε στο σάιτ kastoria365.gr, την φετινή Ιερά Πανήγυρη στην όμορφη ακριτική πόλη της Καστοριάς, λάμπρυνε η παρουσία των ιερών λειψάνων του Αγίου Ανδρέα που τα μετέφερε ο ίδιος ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών από την ιστορική, Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Στο σάιτ www.saint.gr διαβάσαμε πως ο Όσιος Νικάνωρ γεννήθηκε στα 1491 μ.Χ. στην Πρωτεύουσα της Μακεδονίας την Θεσσαλονίκη, και οι γονείς του Ιωάννης και Μαρία ήταν ευσεβείς και κατοικούσαν στην συνοικία του Αγίου Μηνά. Ίδρυσε την Ιερά Μονή μεταμορφώσεως του Σωτήρα Χριστού ή Ζάβορδας. Εκοιμήθη στις 7 Αυγούστου 1549 μ.Χ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις