ΒΙΒΛΙΟ

/

Οι αυγουστιάτικες βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Πατρινές εκδόσεις το «Δόντι»

Κοινοποίηση
Tweet

Την Παρασκευή στον Αετό Μεσσηνίας θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Ανδρέα Ν. Παπαγεωργίου με τίτλο «Ο Γιώργος απ' τον Αητό και η επανάσταση που δεν έγινε (1803-1805)»

Εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων σε μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας έχουν προγραμματίσει οι Πατρινές εκδόσεις «Το Δόντι» για τον Αύγουστο.

 Την Παρασκευή 16 Αυγούστου στον Αετό Μεσσηνίας θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Ανδρέα Ν. Παπαγεωργίου με τίτλο «Ο Γιώργος απ' τον Αητό και η επανάσταση που δεν έγινε (1803-1805)». Το βιβλίο, μέσα από προσεκτική μελέτη και εντρύφηση σε δημοτικά τραγούδια, απομνημονεύματα αγωνιστών, ημερολόγια ξένων περιηγητών, αποσπάσματα ιστορικών και ερευνητών και γράμματα ξένων διπλωματών, συνθέτει μια μοναδική μονογραφία του περιβόητου κλέφτη Γιώργου Μπέλκου από τον Αετό Μεσσηνίας. Παράλληλα, παρουσιάζει αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στη σκληρή δίωξη των κλεφτών του Μοριά και στον θάνατο του ήρωα, τα οποία διαδραματίστηκαν στη Μάνη την περίοδο 1803-1805 σε μια προσπάθεια οργάνωσης επανάστασης στην Πελοπόννησο. Μιας επανάστασης που δεν έγινε.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 8:30 μ.μ. στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αετού. Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Καραΐσκος, μαθηματικός και ο συγγραφέας Ανδρέας Ν. Παπαγεωργίου.

Λίγες μέρες αργότερα ο προορισμός θα είναι η Σίκινος που βρίσκεται μεταξύ Ίου και Φολεγάνδρου στις Κυκλάδες, για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Συνδέσμου Σικινητών που διοργανώνουν για πρώτη χρονιά φέτος τις «Ημέρες ποίησης στη Σίκινο».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα γίνουν από 22-24 Αυγούστου, η ποιήτρια Νικολέττα Κατσιδήμα-Λάγιου θα συμμετάσχει μαζί με ποιητές από όλη την Ελλάδα σε συζητήσεις και αναγνώσεις ποιημάτων, παρουσιάζοντας παράλληλα και τη νέα της ποιητική συλλογή με τίτλο «Ίσαλος γραμμή» που κυκλοφόρησε φέτος από το "Δόντι".

*Οι εκδόσεις «Το Δόντι» εδρεύουν στην οδό Καραϊσκάκη 147, στην Πάτρα, τηλ. 2614005077.

todonti.gr

Νικολέττα Κατσιδήμα-Λάγιου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture