CINEFIL

/

Η ταινία τρόμου – έκπληξη «Longlegs» ξεπέρασε τα 50.000 εισιτήρια στην Ελλάδα

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Η ταινία του Οζ Πέρκινς σπάει εισπρακτικά ρεκόρ στο εξωτερικό εκθρονίζοντας το «Hereditary» των 83 εκ. δολαρίων από την κορυφή της λίστας με τις πιο πετυχημένες ανεξάρτητες ταινίες τρόμου

Ακάθεκτη συνεχίζει την εισπρακτική της πορεία η ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του Οζ Πέρκινς, «Longlegs», έχοντας πλέον μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς.

Στην Ελλάδα, η ταινία που χαρακτηρίστηκε ως το πιο τρομακτικό φιλμ της δεκαετίας, ξεπέρασε τα 50.000 εισιτήρια στην 4η εβδομάδα προβολής της, ενώ στην Αμερική κινείται ήδη πάνω από τα 60 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις, και συνολικά στο παγκόσμιο box office αγγίζει τα 90 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας διανομής The Film Group!

Με αυτόν τον τρόπο, το «Longlegs» που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον από τους σινεφίλ, εκθρόνισε το «Hereditary - Η Διαδοχή» του Άρι Άστερ των 87 εκ. δολαρίων από την κορυφή της λίστας με τις πιο πετυχημένες ανεξάρτητες ταινίες τρόμου.

Το «Longlegs» να προσθέσουμε πως συνεχίζεται να προβάλλεται στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων. Με προϋπολογισμό λιγότερο των 10 εκ. δολαρίων και με ισχυρό ανταγωνισμό απέναντί της, η ταινία όπου παίζουν η Μάικα Μονρό και ο τιμημένος με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, Νίκολας Κέιτζ, όχι μόνο κατάφερε να αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς, ξεπερνώντας πολυαναμενόμενα blockbuster, αλλά πλέον θεωρείται & η πιο πετυχημένη ανεξάρτητη ταινία τρόμου της δεκαετίας στην Αμερική!

Η «αποπνικτική» σκηνοθεσία του Οζ Πέρκινς και η ήδη κλασική ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ στο ρόλο του μυστηριώδη serial killer, δολοφόνου κατ΄εξακολούθηση, Longlegs έχουν συμβάλλει καταλυτικά στην επιτυχία της ταινίας.

Πώς κατέληξε όμως ο Οζ Πέρκινς σε αυτό το όνομα; Σε συνέντευξή του στο Variety, ο σκηνοθέτης αναφέρει τα εξής: «Σε εμάς τους σεναριογράφους αρέσουν οι λέξεις. Μας αρέσει ο τρόπος που ακούγονται, ο τρόπος που μοιάζουν γραμμένες, η αίσθησή τους [...] Μοιάζει βγαλμένη απ' τη δεκαετία του '70, σχεδόν σαν τραγούδι των Led Zeppelin ή μια λέξη που θα είχε κολλημένη κάποιος στο βανάκι του, κάτι groovy. Μοιάζει παλιομοδίτικη λέξη, κάτι που δεν θα χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στις μέρες μας». Λίγο αργότερα συμπληρώνει πως «...δεν μπορείς να την κατανοήσεις πλήρως. Δεν ταιριάζει απόλυτα, το οποίο την κάνει πιο ελκυστική στα μάτια μου και δημιουργεί περιέργεια, το οποίο πιστεύω είναι πολύ σημαντικό».

Κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει το «Longlegs» ως τη νέα «Σιωπή των αμνών».

Η ταινία Longlegs παίζεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή από την The Film Group.

Διάρκεια: 101 λεπτά.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Cinefil