ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στην ουκρανική εισβολή στη Ρωσία - Αποδείξαμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας, λέει ο Ζελένσκι

Κοινοποίηση
Tweet

Η Ουκρανία αιφνιδίασε τη Μόσχα στέλνοντας την προηγούμενη εβδομάδα χιλιάδες στρατιώτες στη ρωσική περιοχή Κουρσκ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται σε καμία πτυχή σχεδιασμού ή προετοιμασίας της ουκρανικής εισβολής στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ.

Η Ουκρανία αιφνιδίασε τη Μόσχα στέλνοντας την προηγούμενη εβδομάδα χιλιάδες στρατιώτες στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, σε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά την οποία το Κίεβο λέει ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους, που συνιστούν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους από την έναρξη του πολέμου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε σήμερα ότι η χώρα του απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία, καθώς συνεχίζεται η άνευ προηγουμένου εισβολή ουκρανικών δυνάμεων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

«Αποδείξαμε για ακόμη μια φορά ότι, σε οποιαδήποτε κατάσταση, εμείς οι Ουκρανοί μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας, μπορούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και την ανεξαρτησία μας», τόνισε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε απόψε.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Ζελένσκι συναντήθηκε στο Κίεβο με τον λιθουανό υπουργό Άμυνας Λαουρίνας Καστσιούνας, ο οποίος τον ενημέρωσε πως η Μόσχα μετακινεί στρατεύματα από το Καλίνινγκραντ – τον ρωσικό θύλακα που βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας στη Βαλτική – προς το Κουρσκ προκειμένου να ενισχύσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις