ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκιδική: Συνελήφθη ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης για τον θάνατο της 8χρονης- Ελεύθερη η ομαδάρχισσα

Κοινοποίηση
Tweet

Η ομαδάρχισσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ώστε να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο της 8χρονης και αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Μετά την 19χρονη ομαδάρχισσα συνελήφθη και ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης για τον θάνατο της 8χρονης το μεσημέρι της Τρίτης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Σύμφωνα με το thestival, πρόκειται για τον 34χρονο, επικεφαλής της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική ή αλλιώς τον αρχηγό όπως συνηθίζεται να λέγεται. Ο άνδρας οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14.8.2024) στο Αστυνομικό Τμήμα της Κασσάνδρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη, καθώς την Τρίτη είχε συλληφθεί η 19χρονη ομαδάρχισσα.

Η ομαδάρχισσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ώστε να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο της 8χρονης, ενώ σύμφωνα με το thestival.gr αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Το βράδυ της Τρίτης η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο της 8χρονης. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές θα εξετάσουν και τον ναυαγοσώστη της κατασκήνωσης.

Το χρονικό
Όλα αποκαλύφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης. Τα παιδιά επέστρεψαν στον κοιτώνα τους για τη μεσημεριανή ξεκούραση και λίγο αργότερα η ομαδάρχισσα αντελήφθη πως έλειπε το 8χρονο κορίτσι.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και το παιδί εν τέλει βρέθηκε στον πάτο της πισίνας χωρίς τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκήνωσης στο παιδί παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης, ενώ στο σημείωσε έφτασε και μονάδα του ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο μετέφερε την 8χρονη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
 

 

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον θάνατο της 8χρονης
Η κατασκήνωση, μια από τις γνωστές στη Βόρεια Ελλάδα, εξέδωσε, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ανακοίνωση για τον θάνατο της 8χρονης.

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις