ART

/

Αυλαία στην Επίδαυρο με «Ικέτιδες» 23-24/8, Κονιόρδου, Παπαληγούρα, Τσορτέκης, Σάττι στο θίασο

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η συμμετοχή της τραγουδίστριας της Γιουροβίζιον στο αρχαίο δράμα έχει ήδη πολυσυζητηθεί, θετικά και αρνητικά

Πολυαναμενόμενη είναι η τραγωδία «Ικέτιδες» που θα ολοκληρώσει το φετινό πρόγραμμα παραστάσεων στην Επίδαυρο, κυρίως λόγω της συμμετοχής της Μαρίνας Σάττι.

Η ερμηνεύτρια, performer και τραγουδοποιός που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον θα εμφανιστεί το διήμερο 24/25/8  ως επικεφαλής του γυναικείου Χορού.  Συγκεκριμένα το σύνολο απαρτίζεται από μέλη της γυναικείας χορωδίας Chóres, νέες ηθοποιοούς- σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και χορεύτριες- ακροβάτισσες της ομάδας «Και όμως κινείται». Πρωταγωνιστές του θιάσου είναι μεγάλα θεατρικά ονόματα, δηλαδή οι Λυδία Κονιόρδου, Λένα Παπαληγούρα, Λουκία Μιχαλοπούλου, Άρης Σακελλαρίου και Γιάννης Τσορτέκης.

Το έργο πραγματεύεται τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και ανεβαίνει από το Θέατρο Τέχνης και το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.  Παρουσιάζεται 60 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο. Ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό, για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. Ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων που, μαζί με τον πατέρα τους Δαναό εγκαταλείπουν τη Λιβύη και την Αίγυπτο και ζητούν άσυλο στην πόλη του Άργους κυριαρχεί.

 

 Οι Δαναΐδες πασχίζουν  να ξεφύγουν από τους πενήντα γιους του Αιγύπτου που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία. Μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα όμως μιλούν για τον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στον Άνδρα, που με τη βία ζητά να της επιβληθεί. Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών.

 Ειδήσεις Τώρα

Dior Beauty και Ανια Τέιλορ Τζόι, η νέα σειρά με το χάρτη του Παρισιού

Lady chic μαζί με boho και menswear: Tι θα φορέσουμε από φθινόπωρο;

Mε 6 cover stars η επετειακή Vogue Italia για τα 60 της χρόνια

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View