ΒΙΒΛΙΟ

/

Τον Οκτώβριο θα βγει το memoir βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Αμερικανού σταρ Αλ Πατσίνο

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Με τίτλο «Sonny Boy» από την Penguin Press - Ο 84χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μιλά στο βιβλίο χωρίς πια να έχει τίποτα να φοβηθεί ή να κρύψει

Ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ, ο 84χρονος σήμερα Αλ Πατσίνο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο την αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Sonny Boy» από την Penguin Press.

Το βιβλίο που αναμένεται με ενδιαφέρον όχι μόνο από τους θαυμαστές και θαυμάστριες του σπουδαίου Πατσίνο αλλά και γενικότερα από τους σινεφίλ, θα περιλαμβάνει τα απομνημονεύματα ενός ανθρώπου που δεν έχει πια τίποτα να φοβηθεί και τίποτα να κρύψει.

Στα χρόνια της εφηβείας του όπως αναφέρει δημοσίευμα της Έφης Φαλίδα στην εφημερίδα Τα Νέα (14-8-2024), οι φίλοι φώναζαν «Sonny» τον Αλ Πατσίνο. Εκείνη την εποχή είχε φιλοδοξίες να γίνει παίκτης του μπέιζμπολ, αλλά του είχαν βγάλει και το παρατσούκλι «Ο ηθοποιός». O ίδιος ο Αλ Πατσίνο που έγινε σούπερ σταρ με την ταινία «Ο Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα το 1972 όπου υποδύθηκε τον ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε με Βίτο Κορλεόνε τον αξέχαστο Μάρλον Μπράντο, με αφορμή το «Sonny Boy: A Memoir», ανέφερε: «Έγραψα το “Sonny Boy” για να εκφράσω όσα έχω δει και έχω περάσει στη ζωή μου. Ήταν μια απίστευτα προσωπική και αποκαλυπτική εμπειρία να αναλογιστώ αυτό το ταξίδι, τι μου επέτρεψε να κάνω η υποκριτική και ποιοι κόσμοι μού ανοίχτηκαν». 

Σύμφωνα με τον εκδότη του, Penguin Press, ο γεννημένος στις 25 Απριλίου του 1940 στο ανατολικό Χάρλεμ της Ν. Υόρκης, Πατσίνο μιλά για την παιδική του ηλικία στο Μπρονξ, αλλά και για τη μαθητεία του στο περίφημο Λύκειο Παραστατικών Τεχνών στη Νέα Υόρκη. Το “Sonny Boy” θα είναι μία περιήγηση στις λεπτομέρειες της καριέρας του, από τα θέατρα της νεοϋορκέζικης πρωτοπορίας έως τους πιο αξιόλογους και δημοφιλείς ρόλους και συνεργασίες που έκανε στον κινηματογράφο.

Ο Πατσίνο κυριάρχησε τη δεκαετία του ’70. Το 1971 πρωταγωνίστησε στο «Panic in Needle Park» του Τζέρι Σάτσμπεργκ, ακολούθησε ο «Νονός» και ο «Νονός νο 2» το 1974 αλλά και το «Σέρπικο» του Σίντνει Λιούμετ το 1973, «Το Σκιάχτρο» πάλι του Τζέρι Σάτσμπεργκ καθώς και η συγκλονιστική «Σκυλίσια Μέρα» το 1975 του Σίντνει Λιούμετ, ταινίες οι περισσότερες από τις οποίες δεν έγιναν μόνο επιτυχίες αλλά πλέον αποτελούν και φιλμ – ορόσημα του Αμερικανικού κινηματογράφου καθώς και της δεκαετίας του ’70.

Ο Πατσίνο ήταν πολύ δυνατός και στον «Σημαδεμένο» του Μπράιαν Ντε Πάλμα το 1983 αν και στα 80ς η καριέρα του όπως συνέβη με πολλούς αστέρες των 70ς σημείωσε κάμψη.

Τελικά την μεγάλη κινηματογραφική αναγνώριση, το βραβείο Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου ο Πατσίνο το κέρδισε το 1993 με το ρόλο ενός τυφλού στο «Άρωμα Γυναίκας» όπου όπως πάντα ήταν υπέροχος.

Ο Πατσίνο μετά από ένα κύκλο μαθημάτων στο HB Studio έγινε δεκτός μετά από οντισιόν στο Αctors Studio όπου και σπούδασε «μεθοδική υποκριτική» με τον περίφημο Λι Στράσμπεργκ.

Ο συνδετικός ιστός στα απομνημονεύματα του «κοντούλη» αλλά τόσο ταλαντούχου Αλ Πατσίνο, είναι η βαθιά αγάπη του για την τέχνη του. Όπως αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα, σε καλές και σε κακές εποχές, στη φτώχεια και στον πλούτο, στον πόνο και στη χαρά, η υποκριτική ήταν η σανίδα σωτηρίας του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη, του Αλ Πατσίνο.

Το memoir του Πατσίνο το αναμένουμε με ενδιαφέρον και στην Ελλάδα.

"Ο Σημαδεμένος".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture