ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Και δεύτερος θάνατος από στρεπτόκοκκο μετά τον 48χρονο - Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Πύργο

Κοινοποίηση
Tweet

Τρίτο κρούσμα νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στην Πάτρα

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για τα περιστατικά διεισδυτικού Στρεπτόκοκκου στην Ηλεία, δύο εκ των οποίων θανατηφόρα.

Μετά την είδηση ότι ο θάνατος του 48χρονου που έκανε διακοπές στην Ηλεία, προήλθε τελικά από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο κι όχι από τσίμπημα καφέ αράχνης, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, γνωστοποιήθηκε και νέο θανατηφόρο κρούσμα στην περιοχή.

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για τα περιστατικά διεισδυτικού στρεπτόκοκκου στην Ηλεία, δύο εκ των οποίων θανατηφόρα.

Μετά την είδηση ότι ο θάνατος του 48χρονου που έκανε διακοπές στην Ηλεία, προήλθε τελικά από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο κι όχι από τσίμπημα καφέ αράχνης, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, γνωστοποιήθηκε και νέο θανατηφόρο κρούσμα στην περιοχή.

Πρόκειται για έναν άνδρα από την Ηγουμενίτσα, που έκανε τις διακοπές του στην Αρχαία Ολυμπία, και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών στο Ρίου , όπου και κατέληξε.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Σπύρος Πολίτης ανέφερε ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε εκεί το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη λήψη του ιατρικού του ιστορικού, βρισκόταν ήδη σε κάποια θεραπευτική αγωγή. Οι γιατροί του Πύργου, αφού τον εξέτασαν, διαπίστωσαν την ιδιαίτερα δύσκολη κατάστασή του και τον έστειλαν στην Πάτρα, όπου λίγες ώρες μετά κατέληξε από σηπτικό σοκ.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη άτομο από την Ηλεία, που έχει προσβληθεί από στρεπτόκοκκο, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

«Τη Δευτέρα είχαμε κι ένα τρίτο περιστατικό το οποίο στείλαμε επίσης στην Πάτρα, το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Το περιστατικό αυτό φαίνεται ότι πάει καλά», δήλωσε ο κ. Πολίτης 

Στο νοσοκομείο Πύργου πλέον έχει σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, κάνοντας τους απαραίτητους ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε επιφυλακή και έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προσδιορίσει εαν υπάρχει μετάδοση και σε τι βαθμό. Δεδομένου ότι τα 2 άτομα που έχασαν τη ζωή τους ήταν σε διακοπές στην Ηλεία, ερχόμενοι από αλλού, χρειάζονται περαιτέρω έλεγχοι ώστε να διαμορφωθεί σαφής εικόνα για την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη χρονιά και αρχές της τρέχουσας, οι υγειονομικές αρχές είχαν σημάνει συναγερμό για την έξαρση των κρουσμάτων διεισδυτικού στρεπτόκοκκου της ομάδας Α, από τον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά.

Την Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο νοσοκομείο Πύργου και ξεκίνησε λήψη δειγμάτων σε περιστατικά που έρχονται στο νοσοκομείο, προκειμένου να εξεταστούν και για στρεπτόκοκκο. Τα δείγματα αυτά θα λαμβάνονται μέχρι σήμερα, ώστε στη συνέχεια να γίνει ο έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για κάτι τυχαίο ή υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα στην κοινότητα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις