FOOD

/

Απλή και εύκολη συνταγή για νόστιμη κρεατόπιτα

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε τα υλικά

Η κρεατόπιτα είναι ένα αγαπημένο φαγητό που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες γεύσεις και προτιμήσεις.

Ακολουθεί μια απλή και νόστιμη συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη γέμιση:

 1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο)
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουτί κονκασέ ή 500 γραμμάρια ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για τη ζύμη:

1 κιλό φύλλο κρούστας

Βούτυρο λιωμένο για άλειμμα

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  • Ρίξτε τον πελτέ, τις ντομάτες, το ρύζι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.
  • Ανοίξτε ένα φύλλο κρούστας και αλείψτε το με βούτυρο. Τοποθετήστε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και αλείψτε και αυτό με βούτυρο.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε τα μισά φύλλα.
  • Βάλτε μια στρώση από τη γέμιση και συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
  • Κόψτε την κρεατόπιτα σε κομμάτια και αλείψτε την επιφάνειά της με βούτυρο.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά της αρεσκείας σας στη γέμιση.
Χτυπήστε ένα αυγό με λίγο νερό και αλείψτε την επιφάνεια της κρεατόπιτας πριν την ψήσετε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life