Τριήμερο εκδηλώσεων της Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε.
Τριήμερο εκδηλώσεων της Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε. με τίτλο "Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ – Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός" πραγματοποιείται τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Αίγιο και την Παρασκευή 30 και 31 Αυγούστου στα Καλάβρυτα.
Δείτε το πρόγραμμα
Δευτέρα 26/8 19:00 - 23:30 ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ
προαύλιος χώρος
ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ*
Πολύπλευρη εκδήλωση διασύνδεσης γαστρονομίας και τουρισμού (Summer school)* που θα περιλαμβάνει:
• Παρουσίαση του προγράμματος «Τα μονοπάτια της Αιγιάλειας» από τον Δήμο Αιγιάλειας και την
εταιρεία Paths of Greece με τη χρήση εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας.
• Βραδιά γαστρονομικού πολιτισμού
Παρουσίαση συνταγών από προϊόντα της περιοχής Αιγιάλειας - Καλαβρύτων με την επιμέλεια του
σπουδαίου σεφ Γιώργου Φελεμέγκα (Head chef του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου
Hytra) που έλκει την καταγωγή του από τη Δάφνη Καλαβρύτων. Σκοπός να «γεφυρώσουμε» την
παραδοσιακή με τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα βασισμένοι σε πρώτες ύλες και πιάτα της
περιοχής.
• Γευστικές προτάσεις με αντίστοιχους οίνους της Αιγιαλείας.
• Συμμετέχουν εστιατόρια της περιοχής μας
Παρασκευή 30/8
ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 18:00 21:00
ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑΤΑ*
Μαθήματα γευσιγνωσίας από ειδικευμένους γευσιγνώστες φαγητού και κρασιού σε εστιάτορες/
στελέχη της εστίασης, με στόχο την εκπαίδευση στο ταίριασμα τοπικών γεύσεων και συνταγών με
τοπικούς οίνους.
Κλειστό Σεμινάριο - Workshop
για τη συμμετοχή σας δείτε εδώ: https://shorturl.at/yNW2S
Συμμετέχει διεθνώς αναγνωρισμένος Οινοκριτικός και τοπικός αναγνωρισμένος Οινολόγος.
Γευστικά ταιριάσματα τοπικών οίνων με τοπικά προϊόντα της περιοχής.
Προσέλευση - Εγγραφές
• Παρουσίαση οίνων των Πλαγιών Αιγιαλείας από τον Οινολόγο - Σύμβουλο Οινολογίας: Τάσο Δροσιάδη
• Οινικό ταίριασμα οίνων και πιάτων από τον Οινογράφο - Οινοκριτικό: Σίμο Γεωργόπουλο
• Δημιουργία προτάσεων μενού
Απονομή Πιστοποιητικών
Με το πέρας του Σεμιναρίου - Workshop, θα ακολουθήσει ανοιχτή γευσιγνωσία* οίνων με τη συνοδεία μουσικής.
Σάββατο 31/8
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
11:00 - 14:00
15:00 - 18:30
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ*
Ημερίδα ενημέρωσης και προβολής του Ελληνικού Γαστρονομικού πλούτου μέσα από τη διατοπική Συνεργασία «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» που
υλοποιείται από την ΑΧΑΪΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER του
ΠΑΑ 2014 -2020. Στη συγκεκριμένη συνεργασία συμμετέχουν 23 Αναπτυξιακές Εταιρείες από όλη την
Ελλάδα.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ*
Επιστημονικό Εργαστήριο διασύνδεσης της γνώσης και της έρευνας στην παραγωγή και στη γαστρονομία. Στόχος η διασύνδεση της γνώσης και παραγωγής και η μεταφορά της γνώσης που
αναπτύσσεται σε εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς, της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων
αγροδιατροφής και της γαστρονομίας/εστίασης σε όλη την αλυσίδα παραγωγής «από τη γη στο
πιάτο».
* Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις - δράσεις διοργανώνονται από την ΑΧΑΪΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. στο
πλαίσιο υλοποίησης Τοπικών Δράσεων που αφορούν τη διατοπική Συνεργασία «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014 - 2020.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr