Μια κλασική επιλογή ιδανική για όλες τις περιστάσεις
Τα τυροπιτάκια είναι ένα αγαπημένο σνακ ή ορεκτικό που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.
Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές, αλλά αυτή είναι μια βασική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσεις στα δικά σας γούστα.
Υλικά για τη συνταγή
Για τη ζύμη:
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
Βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
Για τη γέμιση:
500 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
200 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα, τη γραβιέρα, τα αυγά, το γάλα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με βούτυρο. Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και το αλείφουμε και αυτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τα μισά φύλλα. Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε τριγωνάκι ή ρολό.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση διάφορα άλλα τυριά, όπως κασέρι, κεφαλοτύρι ή ανθότυρο.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λαχανικά, όπως σπανάκι, πράσο ή κολοκύθι.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr