ART

/

Σε Ζάππειο και σινεμά «Αίγλη» η διευρυμένη Art Athina, απολαύστε το μέλλον στα εικαστικά

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Αν βρεθείτε στην πρωτεύουσα επισκεφθείτε την εντυπωσιακή φουάρ, διαρκεί 19-23/9

Προστέθηκε μια έξτρα μέρα αλλά και έξτρα χώρος στην καθιερωμένη και πολυσυλλεκτική Art Athina στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, μας περιμένουν τα εκθέματα από 71 αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και 10 ακόμη χώρες του εξωτερικού από 19 έως  23 στους ιστορικούς χώρους του Ζαππείου αλλά και στο γειτονικό θερινό κινηματογράφο «Αίγλη».

 Το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα και μία από τις παλαιότερες φουάρ στην Ευρώπη, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, έχει τεθεί, για ακόμη μία χρονιά, υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Με κεντρικό άξονα τη σύγχρονη τέχνη, το φιλότεχνο κοινό θα συναντήσει τις πλέον πρόσφατες προτάσεις των γκαλερί και όχι μόνο. Θα παρουσιαστούν και design αντικείμενα που διατρέχουν ένα ευρύ φάσμα αισθητικής σε ειδική ενότητα που επιμελούνται ο Μάνθος Καλούμενος και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη (Mare Studio). 

Επίσης θα αναδειχθούν ανεξάρτητοι χώροι τέχνης, μη κερδοσκοπικοί πολιτιστικοί οργανισμοί, αίθουσες που διευθύνονται από καλλιτέχνες, ατελιέ και μικρές νέες γκαλερί στην ενότητα που επιμελείται η Λουκία Θωμοπούλου με τον τίτλο «Έξοδος». Γενικός διευθυντής της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι ο Αντώνης Κούρκουλος. Νέο μέλος στην πυρηνική ομάδα της Art Athina είναι η Μαριλένα Κουτσούκου, η οποία ανέλαβε τη νεοσύστατη θέση της Διευθύντριας Ανάπτυξης της φουάρ και είναι υπεύθυνη των στρατηγικών συνεργασιών της Art Athina 2024. Θα λειτουργήσει και παράλληλο πρόγραμμα με performances, συζητήσεις, παιδικό εργαστήριο κ.α. θα απονεμηθεί το βραβείο νέου καλλιτέχνη σε συνεργασία με το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά. 

Σημειώνουμε πως στο κύριο μέρος συμμετέχει η γκαλερί a.antonopoulou.art της πατρινής Αγγελικής Αντωνοπούλου, η οποία πέρυσι παρουσίασε τη νικήτρια στον τομέα των νέων εικαστικών, τη Στεφανία Στρούζα.  

Ειδήσεις Τώρα

Dark cherry & crystal black: Η παλέτα για super trendy νύχια από φθινόπωρο

Λούβρο: Ετοιμάζει για πρώτη φορά fashion έκθεση, θέμα η επιρροή του Βυζαντίου

H Μάρινα Σάττι για την εμφάνισή της στην Επίδαυρο - Ήταν μαγικά

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View