Όπως ανέφερε ο κ. Αιβαλής, πρόκειται για έργα τα οποία ενώ χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους, έχουν ολοκληρωθεί, έχουν παραληφθεί και έχει παρέλθει η χρονική περίοδος εγγύησης καλής λειτουργίας τους, έχουν εγκαταλειφθεί και δεν παρακολουθούνται,
Στην παραδοχή ότι δεν λειτουργεί το 20% των έξυπνων εφαρμογών στον Δήμο της Πάτρας για λόγους που ξεκινούν από την έλλειψη πρόβλεψης συντήρησης και καταλήγουν στις άδειες του προσωπικού, προχώρησε κατά τη χθεσινή Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Προγραμματισμού Απόστολος Αγγελής απαντώντας σε ερώτηση του ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», Βασίλη Αϊβαλή.
Όπως ανέφερε ο κ. Αιβαλής, πρόκειται για έργα τα οποία ενώ χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους, έχουν ολοκληρωθεί, έχουν παραληφθεί και έχει παρέλθει η χρονική περίοδος εγγύησης καλής λειτουργίας τους, έχουν εγκαταλειφθεί και δεν παρακολουθούνται, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν αξιόπιστα ή ακόμα να μη λειτουργούν καθόλου, με συνέπεια ημέρα με την ημέρα να απαξιώνονται πλήρως. Απαντώντας για το έργο «Έξυπνες εφαρμογές ΤΠΕ για την προώθηση του θεματικού τουρισμού ΒΑΑ Δήμου Πατρέων» το οποίο έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια και θα έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία, ο κ. Αγγελής τόνισε:
«Εδώ πέρα υπάρχουνε ζητήματα και υπήρχανε ζητήματα εξ αρχής από το σχεδιασμό. Και έχουμε κάνει ήδη βήματα. Έχουν αντικατασταθεί οι πινακίδες, τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία, έχουμε στο σχεδιασμό μας καινούργιες πινακίδες, νέα τοπόσημα. Εδώ πέρα υπάρχει συντήρηση, συμβόλαιο. Το τελευταίο διάστημα που υπάρχει το πρόβλημα έχει η υπηρεσία στείλει έγγραφο και έχουν απαντήσει ότι έχουμε δεχθεί κατά πάσα πιθανότητα επίθεση από malware και θα χρειαστεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, το οποίο έχει πάει πίσω λόγω των αδειών».
Προβλήματα διαπιστώνονται και στα έργα «Ανάπτυξη δικτύου έξυπνων αισθητήρων για τη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος ΒΑΑ Δήμου Πατρέων» το οποίο έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια «Εγώ διαπίστωσα ότι από τότε που φτιάχτηκε δεν λειτουργούνε. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα γενικότερο πρόβλημα της υποστήριξης της λειτουργίας. Σε ένα χρόνο που θα έπρεπε τα συστήματα να λειτουργούν, τα 3 στα 15, δηλαδή το 20% δεν λειτουργεί. Αν σας ικανοποιεί αυτό…
Στα επόμενα χρόνια, θα έχουμε 45 συστήματα με βάση τον προγραμματισμό.. Δηλαδή δεν θα δουλεύει το αντίστοιχο 20% από τα 45; Ή που θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα για θέματα που θα αφορούν τη στάθμευση, την πολιτική προστασία του περιβάλλοντος, της ύδρευσης… » ρώτησε ο κ. Αϊβαλής. Ο κ. Αγγελής τόνισε ότι μπορεί να χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα αντίστοιχα έργα για την εγκατάστασή τους, αλλά όχι για την παρακολούθησή τους και τη συντήρησή τους γεγονός που επιβαρύνει τους Δήμους. «Αν δεν υπήρχαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούν το 85% του έργου, απλά δεν θα είχαμε κανένα έργο» απάντησε ο κ. Αιβαλής.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr