ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Άνετος ο ΠΑΟΚ, πέρασε από την Ιρλανδία και έκλεισε θέση στη league phase του Europa League

Κοινοποίηση
Tweet

Επικράτησε 2-0 της Σάμροκ Ρόβερς εκτός έδρας

Πήγε στην Ιρλανδία έχοντας εξασφαλισμένη, ουσιαστικά, την πρόκριση στη league phase του Europa League αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και στη ρεβάνς με τη Σάμροκ Ρόβερς, την οποία νίκησε 2-0!

Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν αμφότερα τέρματα στο δεύτερο μέρος με Οζντόεφ και Ντεσπόντοφ, παίρνοντας το εισιτήριο με συνολικό σκορ 6-0.

Πλέον ο Δικέφαλος του Βορρά στρέφει το βλέμμα στην κλήρωση της Παρασκευής (30/08, 14:00), όπου θα μάθει τις οκτώ ομάδες που θα αντιμετωπίσει φέτος στο Europa.

Δεν πήρε μέρος στο τελευταίο του ματς ως παίκτης του ΠΑΟΚ ο Κουλιεράκης, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βόλφσμπουργκ.

Το ματς
Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο της κατάστασης. Στο 5ο λεπτό, ο Δικέφαλος αναπτύχθηκε ωραία, με τον Τισουντάλι να δίνει στον Ντεσπόντοβ στα δεξιά, σούταρε στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα της Σάμροκ Ρόβερς, που απέκρουσε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ είχε διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Ζίβκοβιτς έκανε το σουτ από τα αριστερά, απέκρουσε ο Πελς, με τον Οζντόεφ να σουτάρει επίσης, αλλά τον κίπερ της Σάμροκ να έχει πάλι απάντηση. Στο 11' ο Μαντί Καμαρά εκτέλεσε εκτός περιοχής, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ απειλούσε συχνότερα, με την Σάμροκ Ρόβερς σε καμία περίπτωση να μην έχει βάλει δύσκολο στον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στις αρχές του δεύτερου μέρους, η Σάμροκ θέλησε να ανεβάσει την απόδοσή της και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις τελικές. Οι Ιρλανδοί δεν είχαν διάρκεια και ο ΠΑΟΚ ανέβασε ξανά την απόδοσή του.

Στο 64ο λεπτό ο Δικέφαλος πήρε το προβάδισμα. Ζίβκοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, έκανε το σουτ, δεν νίκησε τον Πολς. Το ριμπάουντ πήρε ο Οζντόεφ, ο οποίος είχε αρχίσει τη φάση, σούταρε και άνοιξε το σκορ.

Ο Λουτσέσκου διαχειρίστηκε το υλικό του, αλλά δεν πάτησε "φρένο". Μάλιστα, στο 75ο λεπτό ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Σβαμπ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Ντεσπόντοβ στα δεξιά της περιοχής και εκείνος από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει τους Ιρλανδούς και πριν από το τέλος του παιχνιδιού έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ. Στο 86ο λεπτό ο Τσάλοφ σούταρε από τα αριστερά, με τον Πολς να αποκρούει. Ο τερματοφύλακας της Σάμροκ βρήκε νικητής και στο 90', όταν ο Ντεσπόντοβ δεν σκόραρε από θέση τετ α τετ. Έτσι, το 2-0 έμεινε έως το φινάλε.

ΣΑΜΡΟΚ: Πόλς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο, Τόουελ, ΜακΈνεφ, Ο' Νέιλ, Ο' Σάλιβαν, Μπερνς, Μπάιρν, ΜακΝάτι
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεφ, Ντεσπόντοβ, Μουργκ, Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports