ART

/

«Kaos», Netflix: Νευρωτικός μεσήλικας ο θεός Δίας με το πρόσωπο του Τζεφ Γκόλντμπλουμ

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Μια καινούρια σειρά που παρωδεί την ελληνική μυθολογία και τους θεούς του Ολύμπου

Μια διασκεδαστική ματιά στην ελληνική μυθολογία για τους θεούς του Ολύμπου είναι η σειρά «Kaos» στο Netflix. Χαρακτηρίζεται σάτιρα φαντασίας και μαύρη κωμωδία με απόλυτο πρωταγωνιστή τον 71χρονο πλέον Αμερικανό star, Τζεφ Γκόλντμπλουμ. O διάσημος και πανύψηλος ηθοποιός με το απαράμιλλο style, υποδύεται τον Δία, ως νευρωτικό και υπερόπτη μεσήλικα, σε περιβάλλον μιας έπαυλης νεοπλουτισμού και μεγαλομανίας.

Όλα τα πρόσωπα παραπέμπουν σε κόμικ και καρικατούρες θίγοντας σημερινές καταστάσεις σε περιβάλλον πλουσίων και ισχυρών. Επιπλέον φέρνουν την μυθολογία μας ξανά στο προσκήνιο. Ο βασιλιάς των θεών αναστατώνεται από μια ρυτίδα στο μέτωπό του και επιδεικνύει ψυχωτική συμπεριφορά. Κυνικός και δολοπλόκος, «πείθεται ότι πλησιάζει η πτώση του και μπαίνει σε επικίνδυνη πορεία» σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του Netflix.

 

O Γκόλντμπλουμ εμφανίζεται πολύ … in fashion, με συνοδοιπόρο στις μηχανορραφίες την Ηρα. Ταυτόχρονα, ο φυλακισμένος Προμηθέας οργανώνει συνωμοσία εναντίον του, ενώ ο επαναστατημένος γιος του, Διόνυσος και τα αδέλφια του,  Άδης και  Ποσειδώνας επίσης καταστρώνουν σχέδια ανατροπής.

Τα οκτώ επεισόδια έχουν θεαματική εικόνα και σκηνογραφία, τολμώντας να αστειευτούν με την ελληνική ιστορία. Υπεύθυνη για το «βλάσφημο» περιεχόμενο, η βρετανίδα αντισυμβατική συγγραφέας Τσάρλι Κόβελ, Με την υπογραφή της έκανε άλλωστε αίσθηση το βραβευμένο «The End of the F***ing World», μια πολυσυζητημένη διασκευασμένη κωμική σειρά.  Η Κόβελ αρέσκεται να «πειράζει» το αρχαιοελληνικό ιδεώδες και να προβάλλει ιδέες περί διαφορετικότητας. Kατά το Guardian πρόκειται για «αριστούργημα, χαοτικό, που «πετάει»!

 Ειδήσεις Τώρα

Ανάπλαση παραλιακής Ρίου: Πέφτουν οι υπογραφές, σε 1,5 χρόνο το έργο

50 αποχρώσεις του… πράσινου! Γεμίζει olive green και λαδί η αγορά (must have ασυζητητί)

Σαγήνευσε στη Βενετία η Αμάλ Κλούνεϊ, επιμένει στα θηλυκά, glam φορέματα

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View